Search
Close this search box.

Zašto je važno da volite pre nego što nađete partnera

Čuli ste milion puta: ,,Da biste bili uspešni, pozitivni i da biste imali zdravu vezu, morate najpre da zavolite sebe. Ne možete voleti nekoga dok to ne uradite.” Gorka istina je da ne možete istinski pružiti nešto ako ste napustili sopstveno srce.

Mnogi ljudi preskaču ovaj vrlo bitan preduslov za dostizanje prave ljubavi. Mnogi možda veruju da vole sebe, ali negde u dubini duše osećaju se usamljeno, prazno i nebitno. Zbog toga se nadaju da će tu prazninu popuniti ta izvesna osoba kojoj daju svoju ljubav. Ipak, ovakav način razmišljanja rađa potpuno pogrešan pristup vezama, koje će se, sasvim sigurno, završiti raskidom.

Ljubav koja polazi od nesigurnosi je u osnovi nedovoljna i neinspirativna oboma. Takva ljubav kontroliše i nije prizemna. Jednostavno – nije ljubav. Ako ne priznajete i ne poštujete sopstvene želje i potrebe, to će prožeti vaš duh i sve što pokušavate da pružite biće neiskreno. Stvar je u tome da zapravo ne možete da sakrijete ili ignorišete činjenicu da ste napustili sebe same. To vremenom uvek ispliva na površinu.

Neki možda misle da je voleti sebe sebično, ali mi se ne slažemo. Voleti sebe znači da preuzimate odgovornost za stvaranje sopstvene sreće! To znači da ste više u vezi kako biste nešto pružili, nego da biste nešto od nje dobili. To znači da nisu samo drugi izvor vaše ispunjenosti, samopouzdanja ili ljubavi.

Da li vi volite sebe?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp