Kako do zdravih i gustih trepavica

Pre nego što uzmete maskaru, bilo bi dobro da su vam trepavice duge, jake i zdrave. Evo nekoliko saveta kako negovati trepavice, koje greške treba izbegavati i kako stimulisati rast.

Dobra i redovna nega je osnova. Nikakva šminka neće savršeno prekriti oštećene, suve ili popucale trepavice. Ako sanjate o prelepim trepavicama i neodoljivom pogledu, morate im pružiti i pravu negu.

Uvek (čak i kad ste najumornije) odstranite šminku!

Ne zaboravite da skinete šminku, svaki put, pa čak i ako ste imale baš ludi dan i nemate snage. Sasušeni komadići maskare mogu slomiti nežnu strukturu dlake trepavica i pojačati njihovo ispadanje – a to sigurno ne želite.

Odaberite kvalitetne odstranjivače!

Najbrži i najsigurniji način je da koristite dvofazni odstranjivač šminke koji će odstraniti i onu najjaču, vodootpornu šminku. Međutim, ako vam je koža oko očiju izrazito osetljiva, možete koristiti i losion za uklanjanje šminke. Zahvaljujući kremastoj formuli ovaj proizvod efikasno uklanja maskaru, a ne iritira i ne isušuje kožu. Tu su i micelarne vode, samo morate pronaći onu koju vama odgovara.

Savet: Ne trljajte oko, ne pritiskajte ga previše, jer takvi pokreti mogu otkinuti trepavice i iritirati oko. Dobro natopite tufer i nežno pritisnite, držeći i do 10 sekundi, dozvoljavajući proizvodu da deluje. I onda nežno obrišite oko, nekoliko puta.

Negujte trepavice

d64144dba8550797c293d0656b123187

Zapamtite da trepavice redovno ispadaju i ponovo rastu. To je prirodni proces, a možete ga ubrzati koristeći proizvode za negu i stimulisanje rasta trepavica.

Savet: Možete isprobati mnogobrojna prirodna ulja: trepavice vole kada ih natopite maslinovim ili kokosovim uljem, ali pravi je eliksir ricinusovo ulje. Nanesite ga preko noći, nakon što ste dobro očistili lice, i već nakon nekoliko dana ćete primetiti rezultate.

Pazite šta jedete

Stanje vaše kože, kose i noktiju ima svoje korene u stanju celog vašeg organizma. Ako su vam trepavice daleko od raskošnih, odustanite od praznih kalorija i brze hrane, smanjite unos kafe, jer ona ometa unos gvožđa. Odaberite proizvode koji vas snabdevaju vitaminima A, D, B i nezasićenim omega-3 masnim kiselinama. Jedite ribu, žuti sir, jaja i povrće – kao što je šargarepa i crvena paprika, koji imaju najveće količine vitamina A. Ova vrsta prehrane je korisna ne samo za trepavice, nego i za dobrobit celog tela.

Naglasite zdrave trepavice

Uloženo vreme i trud će se isplatiti onda kada ugledate svoje, sada duge i snažne trepavice! Sada možete naglasiti svoju lepotu s dobrom maskarom. Odaberite maskaru s profilisanom četkicom u obliku peščanog sata koja podiže trepavice i daje im dodatni volumen.

Jelena Perkunić obezbedila je popust za sve naše čitateljke za šminkanje, ali i za školu šminkanja! U toku je upis nove generacije. Javite nam se radi preuzimanja vaučera.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp