Search
Close this search box.

Želite srećniju vezu? Dovoljno je da uradite samo ovo

Ponekad odgovor za sreću u vezi leži u malim stvarima.

Prema istraživanju objavljenom početkom ove godine, jednostavno delo poput saopštavanja lepih vesti partneru može imati uzajamno pozitivan efekat na vašu dobrobit. Studija se poziva na mnoštvo izvora koji navode koliko je bitno da delimo sa partnerom kada se dobre stvari dese, kao i da mi pozitivno odreagujemo kada se sa nama podele lepe vesti.

foto: Kristen Kilpatrick

Proučavane su veze između parova u američkoj državi Oregon i izveden je zaključak da su partneri koji su pružali podršku i povratnu informaciju takođe bili manje usamljeni i bolje su spavali. Deliti dobre vesti je jako važan proces pružanja podrške u bliskim vezama. Kada podelite nešto lepo i kada je primalac informacije istinski srećan zbog vas, pozitivno iskustvo se poboljšava za obe strane. Sa druge strane, ukoliko u vezi nedostaje komunikacije ili partner ne pokazuje svoju podršku, ovakvo ponašanje će imati jako loše posledice po oboje. Kada neko upropasti vašu radost, to ne može izaći na dobro.

Iako je studija sprovedena samo na jednom mestu, ono što se može izvući iz svega je zdrava poruka za sve parove: komunikacija je ključna u svakoj vezi. Aktivno deliti i radovati se dobrim vestima otvara upravo te kanale komunikacije, dok je ujedno i odličan način da pokažete da vam je stalo i da ste posvećeni svom odnosu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp