Pitate se i posle raskida: Da li sam donela dobru odluku? Evo kako ćete znati da ste uradili pravu stvar!

život posle raskida

Raskid je odluka, koja se u 99% slučajeva donosi nakon temeljnog promišljanja, analiziranja odnosa i sto puta postavljenog pitanja: Da li je zaslužio drugu šansu? Ipak, odgovor je često ne, ukoliko ste prema sebi iskreni, i baš zbog toga raskid se ipak desio. Ali, vi još uvek ne prestajete da se pitate – Da li sam donela ispravnu odluku?

Ponekad, kada vezi dođe kraj, život na trenutak stane, mi upadamo u letargiju, ali onda dolazi vreme renesanse, baš ono vreme koje će najjasnije osvetliti vašu odluku o raskidu.

Pročitajte: 7 tipova raskida i kako se nositi sa svakim

Ovo su neki od znakova da ste ispravno postupili i da je raskid bio dobra odluka:

#1. Kada se život posle raskida nastavi, neretko će vam se činiti da ponovo upoznajete sebe. Činjenica da ste ponovo ona stara, jasnije će vam prikazati da ste u vezi izgubili sebe, a takav odnos u kome vi niste potpuno vi, zasigurno nije onaj pravi.

#2. U trenucima kada ste sami, iznenadiće vas činjenica da ipak niste usamljeni, da ste sami sa sobom i svojim mislima i da baš tada osećate da ste ponovo uspostavili balans i mir, koji je u vezi bio izgubljen.

#3. Život posle raskida zaista je doba renesanse, ponovnog rađanja sopstvene ličnosti. Odjednom, sećate se svega što volite i što možete da učinite za sebe. A spoznaja da ste sebi dovoljni za sreću dragocena je, kada je novi početak u pitanju.

#4. Dok ste bili u vezi, prijatelji su bili zapostavljeni, a sada konačno opet imate vremena za njih. To znači da je partner, ne samo okupirao vas i vaše slobodno vreme, već i istisnuo vaše najbliže iz vašeg okruženja, a čovek koji vas voli, to nikada ne bi uradio.

On vam naravno nedostaje, i nije vam svejedno kada pomislite na njega. Ipak, postoje trenuci u kojima shvatate da vam je mnogo bolje, od kada ste na tu ljubav stavili tačku. A svaki takav trenutak po jedna je potvrda da ste odluku o raskidu doneli hladne glave i da je to najbolja moguća odluka.

Foto: @dresslikeparisian

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp