6 životnih saveta za sva vremena

Kakav god da je vaš stav o člancima o samopomoći, ne možete a da ne priznate da su pojedini saveti zaista korisni. Postoje smernice koje u velikoj meri pomažu, a vrlo ih je jednostavno uklopiti u svakodnevicu. Evo MCT-ovih top šest.

Da li želite da uradite više?

Vi ste u potpunoj kontroli nad svojim životom i vlasnik ste svojih prioriteta. Fokusirajte svoje vreme podjednako na sve hitne zadatke i na one koji nisu toliko hitni, ali su važni, kako biste uradili što više – i kratkoročno i dugoročno.

Želite da budete bolji u uspostavljanju kontakta?

Kada pričate sa nekim, izgovorite ime te osobe nekoliko puta kroz razgovor i stvarno slušajte. Vaš sagovornik će se tada osetiti bitno i cenjeno, a to je već pola borbe. 🙂

Mislite li uvek deset koraka unapred?

Ljudi, brinuti o budućnosti je besmisleno. Jednom kada se nađete u trenutku, znaćete tačno šta da radite. Živeti u sadašnjosti i biti fokusiran na sad je ključ unutrašnjeg mira.

zena

Da li se držite za svaku lošu stvar koja se desila?

Vaša nova mantra je ,,sve će biti u redu kada naučiš da budeš u redu sa svime“. Odbacite svoju potrebu da kontrolišete život i osetićete veliko olakšanje.

Imate li potrebu da sve pod hitno rešite?

,,Zaključak“ je precenjen. Umesto što razbijate glavu da rešite svaki mogući problem, naučite da vam bude OK da neke stvari trenutno ostavite otvorenima. Naučite da prihvatite nesavršenosti i ne ginite da svaki rešen problem vežete savršenom mašnom.

Dozvoljavate da vas dotaknu sitnice?

Umesto što se ljutite ili nervirate zbog neke iritantne osobe, mislite o kontaktu sa tom osobom kao o lekciji. Svakoga koga upoznate bi trebalo da vas naučin nešto (svesno ili nesvesno). Gledajte na svaki neprijatan kontakt kao na lekciju i pretvorite loša iskustva u svoj lični rast.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp