Search
Close this search box.

Sedam znakova da ste odrasli

Kada dobro zagazite u dvadesete, počinjete polako da razumete značenje one čuvene rečenice ,,stari smo samo ako se tako osećamo“. Čini se kao da ste tek završili fakultet, a evo već ima nekoliko godina kako je to vreme odavno iza vas. Dok gledate Fejsbuk, shvatate da se već desetak vaših bivših kolega domoglo finih nekih pozicija ili osnovalo neki svoj start-up. Pojavljuju se borice oko očiju, a mnoge vase školske drugarice su postale majke. Vaš inbox je pun pozivnica za rođendan i računa od različitih kupovina.

E, pa, dobrodošli u svet odraslih. Šunja nam se tako lagano – i onda BUM! Odjednom smo ,,veliki”. Kažu mnogi da su ovo znakovi da više nismo deca:

Shvatate da su vaši roditelji živa bića

new girl

Možda su odlični za prepirke, ali više nemaju odgovore na sva pitanja. Ne mogu vas baš adekvatno posavetovati o tome da li da prihvatite ovaj ili onaj posao, jer nisu mnogo upoznati sa novim, savremenijim zanimanjima.

Bonus: Vaši roditelji vam mogu biti najbolji prijatelji. Počinjete da cenite i oca i majku kao individue, ne samo kao roditelje. Posmatranje njihovih postignuća i pogleda na svet može biti zaista inspirativno.

Vaši mamurluci traju sve duže i duže

hangover

Nekada vam je posle burne noći dovoljno nekoliko sati da budete kao novi. Sada se to produžilo na ceo dan ,,raspada“, a nekad i na dva! Sada vam nekako bolje leži da pijuckate belo vino nego da ređate koktele. Večera upotpunjena dugim razgovorima sa prijateljima je nešto što vam mnogo više prija.

Bonus: Više ćete uživati u danu, ceniti kvalitetno prijateljstvo i stvarati predivne uspomene.

Za praznike više dajete nego što dobijate

Ručno pravljene čestitke su uvek dobar detalj, ali sada u potpunosti razumete prazničnu euforiju kupovine, s obzirom na to da se od vas očekuje da obiđete svakoga u okviru uže i šire rodbine. Svaka pozivnica za praznično okupljanje znači još jedna flaša vina ili sličan prigodan poklon koji bi trebalo da kupite.

Bonus: Možete kititi jelku na dva mesta – kod vas i kod roditelja! A i mi uvek mislimo da darivanje ispunjava više nego dobijanje.

Zaista vam je stalo do toga sa kim se vaši prijatelji zabavljaju

Taj dečko vaše najbolje drugarice može postati otac njenog deteta dok trepnete. Stoga, dobro procenjujete potencijalne partnere svojih prijatelja na osnovu njihovog karaktera i ambicija.

Bonus: Ako vaša prijateljica izabere solidnog partnera, vaš krug prijatelja raste s obzirom na to da su sve šanse da će mnoštvo novih, sjajnih ljudi ušetati u vaš život.

Treba vam prevodilac da dešifrujete govor današnjih tinejdžera

desifrovanje

Kada načujete razgovor između dva tinejdžera u kafiću, ne razumete pola od onoga šta pričaju. Uglavnom se termini odnose na društvene aplikacije za koje niste ni znali da postoje. Zbog toga vam je vrlo često zanimljivije da pričate sa starijima.

Bonus: Počećete da cenite rečitost i ispravnu upotrebu gramatike.

Počeli ste da govorite: ,,U moje vreme nismo imali…“

Ako imate sestričine ili bratance ili dosta mlađu braću i sestre, biće im jako čudno kada im budete pričali o tome kako niste proveli detinjstvo ispred ekrana.

Bonus: Iskusili ste život pre nego što su ajpedovi zamenili bojanke.

Neuredna soba uništava vašu mogućnost funkcionisanja

U2HE5FVLQ0

Pre nego što započne zabava ili pre nego što počnete da obavljate neki zadatak, morate biti sigurni da vam je kućni ili prostor za rad čist, organizovan i vizuelno prijatan. Iznenada vam nisu toliko besmisleni oni dani kada su vaši roditelji bili ljuti na vas jer vam je soba neuredna.

Bonus: Čist prostor bez ,,krša“ pruža vam neverovatan mir i podstiče vašu kreativnost.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp