Search
Close this search box.

Filmovi zbog kojih ćete odmah spakovati kofere

Bilo da tražite inspiraciju za putovanje ili jednostavno želite da bar u mislima odlutate na neko rajsko mesto, prikupile smo nekoliko vanvremenskih filmova koji će ,,pokrenuti lavinu”. Neka vas Keri Grant ili Leonardo Dikaprio odvedu na predivna mesta, pa makar samo i na malom ekranu. Ovi filmovi, sa besprekornim kadrovima jednostavno ,,pucaju” od predela od kojih zastaje dah. Mi želimo da ukrademo svaki njihov kadar za naše sledeće putovanje. Pogledajte listu naših favorita.

Drž’te lopova

to-catch-a-thief-cannes

Alfred Hičkok je, kao što je poznato, namamio Kerija Granta na snimanje na francuskoj rivijeri, i to sa Grejs Keli! Drž’te lopova je možda ,,najšik” film ikada snimljen. Radnja obiluje maskenbalima i pljačkama dijamanata. Tu je, naravno, i najčuveniji lopov Džon ,,The Cat” Robi, rešen da očisti svoj ugled, ukaljan zbog zločina koji nije počinio. Naravno, tu su i nezaboravne odevne kombinacije Grejs Keli. Nama je ovo dovoljno da nas inspiriše na beg.

Talentovani gospodin Ripli

talented mr ripley

Ostvarenje Antonija Mingele daruje nam Gvinet Paltrou u espadrilama, Džuda Loua na Vespama i Meta Dejmona koji peva u džez maniru. Film budi nostalgiju za pedesetim godinama dok prati  milionera i šarlatana sa Menhetna, a sve to duž obale Amalfi. Krađa identiteta nikad nije imala toliko stila.

Dobra godina

a good year

Remek – delo Ridlija Skota je ultimativna fantazija o davanju otkaza i selidbi na lepše mesto. Rasel Krou igra brokera koji se odriče života u velikom gradu i odlazi u Francusku nakon što je nasledio vinograd u Provansi. Njegov prelazak na novi način života, uz predivnu romansu sa Marion Kotijard je sasvim dovoljno da poželimo da momentalno spakujemo kofere i odemo na produženi odmor.

Uhvati me ako možeš

catch-me-if-you-can-leonardo-dicaprio

Istinita priča o Frenku Abagnejlu Junioru, tinejdžeru prevarantu koji je uspeo da proneveri milione dolara u lažnim čekovima, dok se pretvarao da je pilot, tužilac i doktor. U ostvarenju Stivena Spilberga glume i Tom Henks i Kristofer Voken. Ovo je instant klasik za svakog džet-setera.

Plaža 

the beach

Da, opet imenujemo film sa Leonardom Dikapriom, ali potpuno opravdano. Ovaj film prati trio mladih avanturista koji otkrivaju rajsko ostrvo kod obale Tajlanda. Film se bavi fundamentalnim temama poput čovečanstva, ljubavi, nasilja i pravom cenom utopije. S obzirom na to da je ovo adaptacija, preporučujemo vam da pročitate i istoimeni roman. On će vas tek odvesti na putovanje.

Buč Kesidi i Sandens Kid

butch-cassidy-screen1-in-bolivia

U ovom filmu glumi najsjajniji filmski duo ikada: Pol Njumen i Robert Redford. U bekstvu nakon pljačke koja je pošla naopako, Buč je mozak operacije, a Sandens barata veštinama. Klasična priča o neustrašivom prijateljstvu, koja se odigrava uz granicu sa Divljim zapadom, inspirisaće vas da spakujete koji šešir i krenete u israživanje divljina!

Telma i Luiz

thelma and louise

Film koji prvi meša feminizam i trbušnjake Breda Pita (a uskoro proslavlja i 25 godina od premijere) mora da se nađe na ovoj listi. U neverovatnom delu Ridlija Skota o dve najbolje prijateljice u bekstvu glume Suzan Sarandon i Džena Dejvis. Upozorenje: ovaj film vas može inspirisati da za sledeće veče sa prijateljicama odete u Meksiko. 🙂

Ljubav u Barseloni

vicky-cristina-barcelona-12

Ne možemo baš da odredimo koji tačno deo ovog filma, u režiji Vudija Alena, nas nije ostavio da čeznemo za Barselonom. Španska gitara na ulicama, neustrašivi Latino ljubavnici i Gaudijeva dela – ima li šta bolje? Kada tome dodate Skarlet Johanson, Havijera Bardema i Penelope Kruz, dobijete kombinaciju koja se ne propušta. A da, izazivamo vas da gledate film, a da ne poželite da odete na odmor u Španiju sledećeg leta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp