Search
Close this search box.

10 niskokaloričnih namirnica, koje možete jesti u neograničenim količinama, a da i dalje gubite na težini!

Leti se neprekidno trudimo da izgubimo nekoliko kilograma viška i da za obroke biramo uglavnom sveže, sezonske i niskokalorične namirnice. Bitno je da izaberete namirnice bogate vlaknima, koje će vas što duže držati sitim, a sa druge strane, neće izazvati akumuliranje masti u vašem organizmu.

Ako želite da vaš način ishrane utiče na vaš metabolizam i podstakne mršavljenje i sagorevanje masti, a istovremeno pozitivno utiče i na zdravlje vašeg organizma, bitno je da ishrana bude izbalansirana, da u sebe uključi sve makro i mikro nutritijente, potrebne organizmu i da obavezno uključuje i ove zdrave namirnice.

#Celer – Stabljika celera u sebi sadrži 95% vode, pa samim tim, ova namirnica utiče na detox organizma, izbacivanjem toksina putem vode i potpomaže proces smanjivanja masnih ćelija.

#Jabuke i šljive – Iako u sebi ima svega 50 kalorija, jabuka je bogata vlaknima i pomoći će vam da što duže ostanete siti. Ova voćka poboljšava varenje i pročišćavanje organizma. Šljive su takođe efikasni saveznici u borbi protiv viška kilograma.

#Pomorandže, mandarine i grejp – Citrusi su bogati vitaminom C i pozitivno utiču na stanje našeg organizma. Potpomažu varenje, detoksikaciju organizma, podstiču regeneraciju jetre i utiču na našu kožu, kako bi izgledala sveže, čisto i zdravo.

#Jaja – Proteini su sastavni deo izbalansirane ishrane, a jedan od najboljih izvora proteina su barena jaja, koja možete svakodnevno uključiti u svoj zdrav obrok.

#Dinja i lubenica – Kriška lubenice u sebi sadrži oko 70 kalorija, a dovodi do zasićenja i detoksikacije organizma, a uz to podstiče i izbacivanje suvišnih tečnosti.

#Krastavac – Krastavci su sačinjeni od vode, sprečavaju osećaj nadutosti i podstiču sagorevanje masti, pa su neizostavna namirnica u vašoj izbalansiranoj ishrani.

#Bobičasto voće – Bobičasto voće je bogato C vitaminom i ima antioksidativna svojstva na naš organizam, pa podstiče oslobađanje akumuliranih tečnosti i izbacivanje štetnih materija iz organizma.

#Ananas – Ananas podstiče probavljanje proteina u organizmu i podstiče izdvajanje i sagorevanje masnih naslaga.

#Tikvice – Tikvice važe za jedno od najniskokaloričnijeg povrća. Jedna tikvica sadrži samo 42 kalorije u sebi, samim tim odličan su izbor za obrok, koji potpomaže gubitak težine. One pozitivno utiču na varenje i crevnu floru.

#Cvekla – iako je niskokalorična, cvekla je bogata hranljivim materijama, a posebno je dobra za regulaciju rada srca i krvne slike. U sebi sadrži mangan, koji podstiče sagorevanje masti, a uz to reguliše i količinu šećera u krvi.

Kada je reč o navedenim namirnicama, bitno je da one zauzimaju važno mesto u vašim obrocima, jer pozitivno utiču na zdravlje organizma, podstiču gubljenje kalorija, a što je najvažnije od svega, možete ih zaista jesti koliko želite, zbog svoje niskokaloričnosti i zdravog sastava i dalje će raditi za, a ne protiv vas. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp