Search
Close this search box.

3 navike koje smo poneli iz loših emotivnih odnosa

Svi smo barem jednom bili u toksičnoj vezi, pitanje je samo kada smo uvideli da je reč o odnosu, koji nas iscrpljuje. Toksične veze neretko nas mogu iscrpeti, ali i promeniti, kada iz njih izađemo.

Iz takvih odnosa neretko ponesemo mnoštvo lekcija, ali i loših navika. Postoji niz “nus pojava” toksične veze, koje čak i posle raskida ostavljaju trajne posledice na naše ponašanje, a ovo su neke od njih:

#Nepoverenje

Posle veze koja vas je u svakom smislu iscrpela, postajete nepoverljivi ne samo prema potencijalnom, sledećem partneru, već i prema sebi. Jasno, neko vas je povredio, ali novu vezu ne možete graditi na nepoverljivosti. Poverenje je osnov svakog odnosa i ako želite nekome da pružite šansu, morate zaboraviti prošlost i verovati u sebe, ali i osobu koja stoji na vratima vašeg srca,

#Plašite se da kažete šta vas muči

Različitosti i nerazumevanje bili su kamen spoticanja vaše poslednje veze. Ipak, to ne znači da treba da živite u strahu da u novom odnosu kažete svoje mišljenje ili svoj stav. Ako gradite nov odnos po uzoru na stari, jasno vam je da se neće dobro završiti, zato od početka budite iskreni i otvoreni za razgovor.

Pročitajte: Pitanje dana – Šta kada njegova prethodna veza stoji između vas?

#Sve merite na kašičicu

Ako je iza vas toksična veza, još uvek živite u strahu da ne budete povređeni. Upravo zbog toga, novi odnos započinjete po metodu, kako ti meni, tako ja tebi, a to je velika greška. Morate se boriti protiv ove navike, jer je prava ljubav sve, samo ne merenje na kantar.

Kada upoznate novu osobu, morate dati sve od sebe da verujete, da se pustite i da prethodno iskustvo ostavite iza sebe. Ne samo da ste zaslužili da nastavite dalje, već ste možda sreli osobu, koja je dragocena i neće vas povrediti, pa joj treba dati šansu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp