#girl talk: Šta kada njegova prethodna veza stoji između vas?

Nedavno ste ga upoznali i čini se da je on prava prilika za vas, pa ipak, da li ste spremni da se nosite sa svim problemima koje sa sobom nosi njegovo emotivno stanje nakon raskida duge veze?

Naime, ono pred čim vrlo često zatvaramo oči je da se muškarci neretko vode onom starom “Klin se klinom…”, a da kada sretnu novu devojku, sa kojom bi potencijalno mogli da zaborave bivšu, ne samo da su emotivno nespremni za novu ljubav, već u vama vide rame za plakanje, što vi zasigurno ne želite da budete u tom odnosu.

Dakle, prvo pravilo kada ulazite u odnos sa nekim ko je nedavno raskinuo dugu vezu je da držite distancu. Pre svega jer ćete sebe zaštititi od preranog emotivnog vezivanja, a zatim ćete i partneru dati vremena da vidi gde se nalazi kada su emocije prema vama, ali i prema bivšoj u pitanju.

Još jedna od opasnosti ovakvog odnosa je i mogućnost da u vama traži nju, da vas upoređuje i procenjuje, zato je veoma važno da na samom početku zauzmete stav – vi niste tu kako biste popunili nečiju prazninu.

Pročitajte: 3 navike koje smo poneli iz loših emotivnih odnosa

Takođe, on će vrlo verovatno držati distancu, jer znate kako kažu, “ko se o mleko opeče i u jogurt duva”. Pokušajte da idetete polako, ne namećite odmah pregršt očekivanja, već gradite odnos od nule, kako biste ga oslobodili strahova koje vuče iz prethodnog odnosa.

Ako vidite da je pred vama digao zidove strpljivo sačekajte neko vreme, dok stekne poverenje u vas i odluči se za emotivni iskorak ka vama kao novoj emotivnoj priči, kojoj želi da vidi kraj. Ipak, ako se osetite da odgovor čekate previše dugo, onda znajte da razmišlja o povratku bivšoj, skupite svoje stvari i krenite ka nekome kome nećete biti zamena, već prva i jedina opcija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp