Search
Close this search box.

4 koraka do savršenog Instagram profila: Ispričajte svoju Insta priču!

Šta to znači imati savršeno uređen instagram profil? Verujemo da je za svakoga od nas odgovor različit, jer instagram koristimo u potpuno različite svrhe. Neko svoj Instagram profil uređuje u cilju promocije posla, neko promoviše sebe, a neko jednostavno pravi svoju online zbirku uspomena, u kojoj svakodnevno uživa.

Sve u svemu, činjenica je da je Instagram postao omiljena društvena mreža savremenog doba i da je mnogima od nas stalo, da svoj profil dovedemo do savršenstva.

Iako se možda čini, srediti Instagram profil, nije toliko teško, dovoljno je da imate ideju i sledite svoje afinitete, poznajete i primenite par osnovnih pravila i vaš Instagram će biti, baš ono što ste zamislili!

Zapravo, sve što treba vašem profilu je dobra priča, koja vas ili vaš brend predstavlja u pravom svetlu!

Neka profilna slika bude vaša instagram lična karta

Prvo što će ljudi pogledati kada posete vaš profil je profilna fotografija. Pre nego što prelistaju sve vaše postove, zanimaće ih ona malena sličica, koja treba da predstavlja vaš profil, zato bi najbolje bilo da je to vaša fotografija i da na njoj delujete zaista srećno, kao da želite da kažete: Dobro mi je u svojoj koži!

Čak i ako vodite Instagram profil svog brenda, trebalo bi da znate da je klijentima važno ko iza brenda stoji, pa je bolje opredeliti se za ličnu fotografiju, nego za logo brenda.

Kreirajte zanimljiv i precizan opis vašeg profila

Instagram nam je omogućio da priču, koja prati naš profil ispričamo u svega 150 karaktera, zato budite precizni, efikasni, ali i zabavni! Zaizsta je važno da u nekoliko reči ispričate šta vaš profil predstavlja, ne drugima, već vama!

Dakle, nije važno da li je to vaš profil, na kome delite svoje omiljene trenutke, ili predstavljate svoj brend, važno je da iza svakog profila mora stajati dobra priča, koja vama znači, a u koju će drugi sa lakoćom poverovati.

Budite kreativni

Ponekad je veoma teško osmisliti kreativan opis vaše insta fotke, ali to je zaista važno, ako želite da vaš profil ponudi zanimljiv sadržaj, kako vama, tako i onima koji ga posećuju.

Iza svake fotke stoji autentična priča, jer je svaki trenutak jedinstven. Ako je za vas upravo taj trenutak bio dragocen pa ste rešili da ga uvrstite u svoju online zbirku uspomena, onda sažeto podelite i priču, koja je taj trenutak učinila dragocenim, jer je priča ono što vašem profilu daje dušu.

Obratite pažnju na kvalitet fotografija

Kvalitetne fotografije su sinonim za dobar insta profil. To naravno ne znači da sve vaše fotke moraju biti uslikane profesionalnim aparatom. Radi se o umeću korišćenja različitih aplikacija, uz pomoć kojih ćete savršeno srediti svoje fotke. Pri tom, ne mislimo na fotošopiran izgled, već na pojačano osvetljenje, pooštren fokus i slične stvari, koje svaku fotku čine instagramičnijom.

Zaista je tačno da život nije instagram, da ga treba živeti punim plućima i uživati u svakom trenutku, ali, ako pri tom stvorite i neku foto uspomenu, nema ničeg lošeg u tome što ćete je podeliti u svojoj insta priči.

Nije Instagram samo mit o lažnoj slici svakoga od nas. Instagram smo ponekad mi, u najboljem mogućem svetlu. Dnevna doza pozitive, malo pastela, za običan sivi dan.

Ako volite da sve bude na svom mestu čak i kada je online, onda sledite ovih par saveta i iza vašeg Instagram profila, stajaće priča, u kojoj ste glavni junak vi!

Ovo je izvanredna šansa da svetu date malo boje, zato uradite to kvalitetno i na svoj način!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp