Search
Close this search box.

5 malih italijanskih gradova koje morate posetiti!

Kad kažete Italija, čini se da sluti na proleće, baš kao i ovi lepi dani. Zato danas pišemo o malim italijanskim gradovima, koje morate posetiti i prošetati njihovim skrivenim ulicama, koje inspirišu!

Čini se da je Italija puna neotkrivenih lokacija, koje su podjednako atraktivne kao Rim, ili Venecija, samo je potrebno da istražite malo bolje. Iznajmite auto i sami istražite zemlju paste, istorije i umetnosti, jer neverovatne uspomene čekaju na vas da ih stvorite!

Naši predlozi su:

Sorrento

Mali italijanski gradić za odmor iz snova, koji je savršeno mirno mesto iz koga ćete se veoma jednostavno odvesti u Napulj, ili Capri, ali ćete poželeti da se vratite i prošetate planinskim stazama, posmatrate smiraj dana u tišini i uživate u svim lepotama južne Italije.

https://www.instagram.com/p/B88-Ayzou-L/

Atrani

Iako verovatno niste čuli za ovaj mali gradić na obali Amalfi, ali ako želite da uživate u miru, odvojeni od turista, a da ujedno imate fantastičan pristup obali, ovo je zasigurno mesto koje morate posetiti. Uz to biste mogli da posetite Muzej papira i katedralu Atrani.

https://www.instagram.com/p/B8mFUfQIX12/

Civita di Bagnoregio

Nastao pre više od 2500 godina, ovaj grad će učiniti da se osećate kao u bajci. Kamene i zavučene uličice predstavljaju pravi vremeplov u srednji vek, pa ako volite duh prošlosti, ovo je savršeno mesto za vas.

https://www.instagram.com/p/B8566Zmob2l/

Portofino

Šarene ribarske kuće i šljunkovite ulice čine ovaj grad neverovatno romantičnim. Uživajte u savršenom pogledu iz Castello Brown zamka i ne propustite da iznajmite kajak i posmatrate celu obalu tokom plovidbe.

https://www.instagram.com/p/B70zBclIDQS/

Matera

Poznat kao grad pećina, nekada je bio smatran sramotom Italije, ali danas predstavlja grad kulture. Uklesan u steni ovaj grad predstavlja mrežu pećina koje sežu još od vremena paleolita. Ako imate priliku, ovo mesto ne smete zaobići!

https://www.instagram.com/p/B89lb2-nIgs/

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp