Search
Close this search box.

7 modnih pravila kojih se Francuskinje bezpogovorno pridržavaju

Kada je moda u pitanju, Francuskinje su oduvek naša inspiracija. Jednostavno postoje modna pravila koja su za njih nezamenjiva, po kojima se odevaju, drže, ali i žive i samim tim postaju simbol elegancije, ženstvenosti i prefinjenosti.

Iako svaki put izgledaju glamurozno i ženstveno, one su toliko jednostavne da deluje da u svoj stil ne ulažu ni najmanje napora, a ipak, postoji nekoliko sitnica, koje su sve zajedno osnova dobrog držanja i stila, a mi ih dana otkrivamo vama.

Ukoliko želite da izgledate sofisticirano, a jednostavno ovo su modna pravila kojih se morate pridržavati:

Zaboravite trendove

Ukoliko birate da slepo pratite svaki trend, uskoro ćete biti uniformisani, a to baš i nije ono što želite. Umesto toga, spoznajte svoj senzibilitet, na osnovu kog ćete odabrati upravo onu garderobu, koja baš u pravom svetlu predstavlja vas.

Kada nosite samo ono što želite i što vas u nekom smislu predstavlja, vi gradite sopstveni modni identitet, što francuskinje smatraju načelnim, kada je žena od stila u pitanju.

Sve se zasniva na klasičnim komadima

Klasika je osnova svakog dobrog stila, zato postoje komadi, poput dobrog sakoa, para salonki i male crne haljine, u koje svaka žena mora uložiti. Naravno sitnim detaljima daćete svom stilu individualnost, ali ako želite da budete na pravom putu, kada je moda u pitanju, polazna osnova, mora biti klasika.

Birajte neutralne boje

Francuskinje uvek biraju neutralne boje, jer smatraju da jarke boje skreću pažnju sa vaše prirodne lepote.

Kvalitet je uvek ispred kvantiteta

One uvek investiraju u komade, koje će nositi više sezona, čiju cenu opravdava kvalitet i na taj način iz sezone u sezonu grade svoju veoma klasičnu kolekciju, koja vredi!

Zaboravite na logo

Ukoliko žele da nose dizajnersku garderobu, one ne žele da postanu bilbord. Dobar komad, one će nositi sofisticirano i suptilno, tako da će svako prepoznati dizajnerski komad po njegovom kroju i kvalitetu, a ne po logou, koji je svuda.

Kupujte odeću u odgovarajućem broju

Čak i kvalitetna i skupa odeća, odgovaraće loše na vama, ako veličina nije odgovarajuća, zato uvek sve isprobajte i kupite samo ono što vam savršeno pristaje.

Manje je više

Za Francuskinje, ovo pravilo je uvek na snazi! One smatraju da se prefinjen, ženstven stil zasniva na minimalizmu i u tome su nepogrešive!

Svojim stilom odevanja izazivala sam podsmehe okoline, ali u tome se i sastojala tajna mog uspeha. Nisam izgledala tako, kako izgledaju svi. – Coco Chanel

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp