Search
Close this search box.

7 trikova kako da budete lepe bez šminke

Veoma je bitno da shvatimo važnost zdravog sna ili što bi manekenke rekle: Beauty sleep – a! Spavanje je zapravo najbolji saveznik vaše prirodne lepote. Da biste se svakoga jutra probudile sve lepše, pripremili smo za vas nekoliko trikova, koje biste mogle da uvrstite u svoju rutinu. 

Tokom sna vaše telo se regeneriše, odmara i obnavlja, omogućava vašoj kosi i koži bolju apsorpciju hranljivih supstanci i pomaže prirodnim procesima, koji doprinose vašoj lepoti. Tokom sna naša koža se odmara i dubinski regeneriše.  

Uz ove trikove, možete jednostavno podstaći vašu prirodnu lepotu u toku sna i svakoga jutra probuditi se sveži i lepši. Osim toga, osećaćete se sjajno, odmorno i produktivno!

  • Koristite antioksidantnu kremu 

Najbolji način da zaštitite kožu od slobodnih radikala i štetnih materija je da koristite antioksidantnu kremu. Sve ono što se u toku dana nakupi na vašoj  koži, biće otklonjeno u toku noći i vaša koža će biti regenerisana i nahranjena. Tokom leta preko dana obavezna je krema sa zaštitnim faktorom. Ma koliko sunce bilo slabo ili ne, bez toga ne izlazite napolje.

  • Uvijte mokru kosu 

Najgora stvar koju svojoj kosi možete učiniti je da zaspite sa mokrom kosom. Voda našu kosu čini krhkom i prilikom sna se lako lomi. Ukoliko ne stignete dobro da osušite kosu pre nego što odete na spavanje, uvijte je u peškir i na taj način ćete je zaštititi od krzanja u toku sna. Naprskajte je nekim sprejem koji se ne ispira i ujutru kada skinete peškir, koža će vam biti zahvalna.

  • Uključite osveživač vazduha 

Proizvodnja hormona i kolagena utiče na gubitak vode iz tela. U toku noći 25% više tečnosti ispari iz našeg organizma. Da biste osvežili svoju kožu, jednostavno uključite osveživač vazduha. Vazduh obogaćen vlagom dodatno će hidrirati vašu kožu čak i dok spavate. 

  • Hidrirajte svoju kosu 

San je idealno vreme za regeneraciju naše kose. Zato je topla preporuka da je pred spavanje namažete arganovim ili kokosovim uljem. Ova ulja su bogata hranljivim materijama koje će oporaviti vašu dlaku, a kosi nakon ispiranja dati punoću i sjaj. Kosa će vam posle ovakvog tretmana biti meka kao svila. 

  • Dodajte još jedan jastuk 

Iako vam čudno zvuči, verujte da ukoliko spavate visoko, odnosno na dva jastuka i na leđima, verovatnoća da smanjite podočnjake će biti velika, jer se tečnost koja se zadržava oko očiju, na ovaj način uspešnije odliva, pa se ispod kapka na taj  način zadržava minimalna količina vode. 

  • Hidrirajte ruke i stopala 

Noć je idealno vreme da hidrirate ove, veoma sklone isušivanju, delove tela. Namažite stopala kokosovim uljem, uvijte ih u kesu i obucite čarape, rezultat će ujutru biti zapanjujući. Ruke, sa druge strane, redovno mažite hidratantnom kremom, jer je njima neophodna konstantna nega!

I kad smo već kod kokosovog ulja, obavezno pročitajte na koje sve načine ovo čudo prirode možete koristi za lice i telo!

Za šta sve možete koristiti kokosovo ulje

  • Probudite se savršenih usana 

Pre spavanja odradite piling usana četkicom za zube, a zatim nanesite omiljeni balzam. Usne će vam ujutru biti savršeno meke i spremne za poljubac. 

Kao što znate, lepota jedne žene krije se u njenoj blistavoj unutrašnjosti, no to nikako ne znači da bi trebalo da zanemarimo svoju spoljašnjost. Svaka dama duguje svome telu adekvatnu negu, a nema srećnije od nas kada se ujutru probudimo sa savršenim tenom i čistom kožom. Zato vam toplo preporučujemo ove savete za noćnu negu, da biste svoj dan sačekale sveže, odmorne i zadovoljne, pa samim tim i prelepe!

Za još fantastičnih saveta u vezi lepote i nege, kliknite OVDE!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp