7 životnih lekcija koje možemo naučiti od svoje dece!

Deca su najveći blagoslov u životu svakog roditelja i možda najzahtevniji učenici, koji su ikada stali pred svakog od nas. Međutim, dok smo tokom njihovog odrastanja posmatrali svoje mališane i oblikovali ih kao posebne ličnosti, mogli smo da primetimo da postoji toliko toga što mi možemo naučiti od njih.

Kako bismo duboko u sebi zauvek sačuvali dete, ovog puta izdvojili smo nekoliko životnih lekcija, kojima će nas naša deca nesebično naučiti i na taj način ponovo nas približiti sebi.

@barefootblonde

#1. Deca osećaju svu moć koju mašta nosi u sebi i zato nas podsećaju da je sve što možemo da zamislimo zaista i moguće.

#2. Oni još uvek vide vrednosti u malim stvarima i samim tim pokazuju, kako je novac, iako potreban, često beznačajan.

#3. Uz decu ćemo shvatiti da onda kada naš život preuzima kontrolu nad nama, samo treba da zastanemo i udahnemo duboko, pogledamo u voljena lica i opustimo se, a onda će sve ponovo biti pod kontrolom.

@mymodernmet

#4. Deca su srećna jer veruju u sve čemu se duboko nadaju, što je osnovni preduslov za srećan život. zapamtite to!

#5. Deca znaju da je poštovanje dvosmerna ulica i često nas podsete da se prema ljudima ophodimo, baš onako kako bismo želeli da se oni ophode prema nama.

#6. Onda kada se čini da je sve izgubilo smisao, izađite u prirodu i pustite da vas ona odvede na pravi put, deca, za razliku od nas, još nisu zaboravila umirujuću moć i lepotu prirode.

#7. Sve što nam je u životu potrebno je da nas voljena osoba uhvati za ruku. Iako jednostavno, to je najvredniji lek za bol i patnju i najbolja smernica za put iz beznađa.

@callmejane

Iako smo mi tu da im usadimo najvažnije životne lekcije, ni učenje nije jednosmerna ulica. Naša deca će nas ponovo naučiti da se radujemo, da verujemo i nadamo se, da ponovo udahnemo sve životne radosti i shvatimo da je ljubav jedina životna vrednost.

Uhvatite svoje dete za ruku i zajedno se podsetite koliko je život lep i koliko je vredno živeti!

Foto: @francoisetmoi

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp