Search
Close this search box.

9 važnih lekcija koje želite da prenesete svojim ćerkama!

Biti majka jedne devojčice veliki je blagoslov, pa ipak i velika odgovornost, s obzirom na činjenicu da vi predstavljate odraz u ogledalu u koji vaša devojčica jednoga dana želi da poraste.

Ljubav i strpljenje je ono čime ćete je obasuti već prvog dana, kada je uzmete u svoje naručje, ali šta kada se vaša ćerka nađe pred nekim životnim iskušenjem, sa kojim će morati da se izbori? U tom trenutku lekcije koje ste joj toliko puta, tokom odrastanja ponavljali, njen su najveći saveznik. Zato je bitno da svoje devojčice od najranijih nogu naučite važnim lekcijama o životu:

Ne posustaj pred rizikom!

Sve što ti život donosi vredno je tek onda, kada malo rizikuješ, je l najbolje stvari dolaze uvek posle rizika i velikog truda.

Voli sebe!

Ljubav prema sebi je karta za srećan i ispunjen život. Upoznaj, osluškuj i razumi sebe. Zaslužuješ samo najbolje.

Ne odustaj od sebe i svojih snova!

Vizija koju gradšiš o sebi tvoj je najveći cilj, zato ka njemu stremi hrabro, ne odustaj i ne spuštaj pogled, jer sama si zidar svoje sreće.

Ne slušaj zlonamerne komentare

Tvoj glas, tvoj san, tvoja vizija sve je to samo tvoje! Zato ne slušaj zlurade komentare i ne primaj ih k srcu. Veruj u sebe i nauči da utišaš toksične ljude.

Uvek budi ljubazna

Nikada ne znaš ko je i kakav je tvoj sagovornik, ni kakvu priču sa sobom nosi. Ipak, to ne znači da ti moraš postati kao on. Budi uvek Sunce u nečijem tmurnom danu, pokloni mu široki osmeh i ljubazni razgovor.

Budi zahvalna!

Ništa lepo ne uzimaj zdravo za gotovo. Budi zahvalna na svakom proživljenom trenutku i ne propuštaj prilike da ih proživiš sa osmehom.

Ne pristaj na minimun

Budi svesna sebe i prema tome drži standard. Tvoje vrednosti poštovaće samo oni koji uvide da ih i ti bezrezervno poštuješ.

Samostalnost je dragocena

Umeti da napraviš kompromis je vrlina, ali biti samostalan i nezavisan je spas. Zato neguj svoju samostalnost i budi spremna da kroz život neretko ideš sama ispred svih.

Ovih devet lekcija, od vaše princeze stvoriće snažnu ženu poput vas, a zahvaljujući vašoj ljubavi i mudrosti, ona će kroz životne borbe koračati podignute glave i sa lakoćom.

Foto: @barefootblonde

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp