Kada su letnje dezerti u pitanu, omiljeni su nam oni lagani, koji se ne peku i spremaju se sa sočnim breskvama.
Čizkejk sa sočnim breskvama i kremastom vanilom, bez pečenja, savršen je letnje dezert kojim ćete obradovati vaše najmilije.
Pročitajte: Ovako nešto još niste probali! Slana salata od lubenice i pistaća, lagan i osvežavajuć letnji obrok
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g rastopljenog maslaca
- 400 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- Kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike limunovog soka
- 5-6 breskvi, očišćenih i isečenih na tanke kriške
- Kesica želatina u prahu
Priprema:
Sjedinite keks i rastopljeni maslac, smesu koju ste dobro sjedinili utisnite u kalup i ostavite u frižider na pola sata, da se stegne.
U jednoj posudi izmutite krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i limunov sok, dok ćete u drugoj izmutiti slatku pavlaku dok ne dobije teksturu čvrstog šlaga. Zatim sjedinite obe smese.
Iseckajte breskve i poređajte ih po podlozi od keksa, prelijte kremom, a na vrh kolača dodajte prethodno spremljen preliv od breskvi.
Seckane breskve i 50 g šećera kuvajte na laganoj vatri dok breskve ne omekšaju i ne puste sirup. Želatin pripremite prema uputstvima na pakovanju, umešajte ga u smesu od breskvi, ostavite da se malo ohladi i prelijte preko čizkejka.
Kolač ostavite u frižideru da se stegne minimum četiri sata, a potom uživajte u sočnom osveženju.
Foto: @vanillatrails