Search
Close this search box.

Ako želiš da u junu uradiš nešto korisno, poslušaj predlog Dunje Jovanić i Une Krlić!

Šta radite sa starim patikama koje više ne nosite? Da li godinama stoje u cipelarniku i nemi su čuvari uspomena jednog vremena ili ih bacate u kontejner ili odlažete pored njega, jer mislite da su nekome možda i tako iznošene potrebne!? Imamo bolju ideju šta da uradite sa njima! 

Brend NIKE pokrenuo je još jednu društveno-odgovornu kampanju pod nazivom „Ubaci. Nastavi igru.“, koja za cilj ima prikupljanje starih patika i renoviranje košarkaškog terena i igrališta u Beogradu. Nakon prikupljanja 20.000 starih i uništenih patika, njihovi đonovi biće reciklirani, a brend Nike sve ljubitelje sporta, ali i mališane, nagradiće potpuno novim mestom za sport i igru, tako ističući značaj solidarnosti, međusobne pomoći, kao i reciklaže.

NIKE kontejneri za skupljanje patika nalaze se po čitavom gradu, a svoje stare patike, bilo kog brenda možete donirati u Nike shop-ovima u tržnim centrima Galerija, Ušće i Ada Mall, kao i na još 10 lokacija širom Beograda u Sport Vision, Buzz, Tike, Run’n More i Extra Sports radnjama. 

Prikupljene patike će se reciklirati i od njih će se napraviti podloga za novi košarkaški teren i dečije igralište. Osim same podloge, teren i igralište biće u potpunosti renovirani na jesen ove godine.

Nike brend te poziva da kroz kampanju „Ubaci. Nastavi igru” budeš deo pozitivne promene i svojom donacijom pomogneš u izgradnji novog mesta za sport i igru. 

Osim što ćemo reciklažom patika uraditi dobro delo za prirodu i dobiti novo igralište, svako ko bude doneo stari par patika, dobiće popust za narednu kupovinu. Brend NIKE nastavio je svoju borbu za zdravu, sportsku budućnost, a svojim društveno-odgovornim delovanjem doneo značajan doprinos zajednici u kojoj posluje.

Ovu akciju su već podržale brojne javne ličnosti, medju kojima su i influenserke Dunja Jovanić, Una Krlić i mnoge druge. 

Više informacija o samoj kampanji, kao i lokacijama NIKE kontejnera možete pronaći upravo ovde.

Foto: @withinstalovealex

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp