Search
Close this search box.

Japanska beauty rutina nezamisliva je bez ova 4 sastojka!

beauty rutina

Japanska beauty tradicija traje više od 3000 godina, a ponekad podrazumeva više od 13 koraka za negu kože lica. Kada razmislimo o uloženom trudu i strpljenju, uopšte nas ne iznenađuje činjenica da Japanke imaju daleko najlepšu i najnegovaniju kožu na svetu. Ipak, ono što je takođe bitno definitivno je sadržaj koji podrazumeva beauty rutina žena sa azijskog područja. Zato smo istražili i otkrili koji su to sastojci najznačajniji u japanskoj beauty industriji, a koji za našu kožu i kosu čine čuda.

Pročitajte: Vaš tip kože otkriva: Potpuno prirodna nega za savršeno čistu kožu!

Pirinčane mekinje

Reč je o sastojku koji dolazi iz površinskog sloja pirinčane opne i ima jaka antiupalna svojstva. Sadrži gama oryzanol, koji dubinski čisti kožu, vitamine E i B, fenolnom, linolnom i oleinsku kiselinu. Ima anti-age efekat, ujednačava ten, ublažava fine linije, zbog čega se nalazi u sastavu brojnih hidratantnih krema i umivalica.

@gleanandglow

Tsubaki ulje

Seme japanske kamelije puno je laganog, ali veoma hidratantnog, tsubaki ulja. Poznato je da su gejše ovo ulje koristile kako bi sa kože uklonile šminku i dubinski je oporavile. Bogato je masnim kiselinama, kao i vitaminima A, E i D, koji su ključni za oporavak kože. Može se još koristiti i za negu i obnovu noktiju, uklanjanje zanoktica, a zbog svojih antifungalnih svojstava eliminiše i problem sa peruću.

Japanska divlja ruža

Biljka koja se vekovima gaji širom cele Azije, jer se koristila u medicini za pročišćavanje rana, poboljšavanje cirkulacije i ublažavanje jakih glavobolja. Pupoljci ovog cveta prirodan su izvor flavanoida, masnih kiselina i A, C i E vitamina. Ulje divlje ruže preporučuje se za negu osetljive, ali i zrele kože, a kao tretman za negu kose nepogrešivo je, jer vlasi vraća jačinu i sjaj.

Pročitajte: DIY: Napravite sami masku od aktivnog uglja, pogodnu za sve tipove kože

Yuzu

Citrusno voće koje se gaji širom Azije prebogato je C vitaminom i neretko je deo seruma za negu lica. Veoma mala količina ulja ovog proizvoda pogodna je za rešavanje problema sa hiperpigmentacijama, kao za obnovu suve i ispucale kože.

@munskincare

Ukoliko želite da isprobate tradicijonalnu japansku beauty rutinu, odaberite proizvode sa navedenim sastojcima i verujemo da ćete već nakon nekoliko dana uvideti sjajne benefite na svom licu.

Foto: @amandakhamhaew

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp