Search
Close this search box.

DIY: Napravite sami masku od aktivnog uglja, pogodnu za sve tipove kože

maska od aktivnog uglja

Kako se beauty svet sve više okreće prirodnim sastojcima kada je nega kože u pitanju, sve više su popularne home made maske za lice. Maska od aktivnog uglja je definitivno najefikasniji beauty tretman, koji možete pripremiti u domaćoj radinosti i tako za svoje lice učiniti mnogo.

Maska od aktivnog uglja dubinski čisti pore, otklanja mitisere, kao i višak sebuma, a što je najvažnije, ublažava upalne procese na koži.

Ova maska se preporučuje jednom nedeljno, kako bi vam iščistila kožu i ujednačila ten, a najbolje od svega je što je možete napraviti potpuno sami i dobiti isti efekat kao posle višečasovnog tretmana u kozmetičkom salonu.

Brojna istraživanja pokazala su da je aktivni ugalj sigurno, a povoljno rešenje za vašu beauty rutinu, a što je najvažnije, reč je o retkom sastojku, koji odgovara svakom tipu kože.

Kada se aplicira direktno na kožu, ugalj izvlači sve bakterije, nečistoće i ulja na površinu kože. Aktivni ugalj ima sposobnost da za sebe veže nečistoće, pa sve sa lica odlazi kada sperete masku, doslovno, kao rukom odnešeno.

Kako jačina ove maske ne bi uticala na vaš epidermis, neophodno je da je isperete toplom vodom i to pre nego se ona potpuno osuši.

Napravite masku kod kuće:
Sve što vam je potrebno su glina i aktivni ugalj u prahu. Kašičicu uglja i kašičicu gline pomešajte sa dve kašičice vode, izmešajte, a zatim maski dodajte posebne sastojke, koji će uticati na problem koji imate na licu:

Za kožu sklonu aknama

Za kožu sklonu aknama, u masku od aktivnog uglja dodajte kašiučicu grčkog jogurta, ili nekoliko kapi ulja čajevca. Sve dobro sjedinite i nanesite na lice.

@rootandrevel

Za masnu kožu

Kako kože posle upotrebe maske od aktivnog uglja ne bi ostala potpuno suva i bez prirodnog sjaja, u masku dodajte par kapi ružinog ulja.

Za suvu kožu

Oni sa suvim tipom kože moraju biti posebno oprezni sa maskom od aktivnog uglja. Kako vam dodatno ne bi isušila kožu lica, u masku dodajte i prstohvat vazelina, koji će sačuvati prirodnu vlažnost vaše kože.

Za kombinovanu kožu

Ukoliko imate problem sa masnijom T zonom, predlažemo da ovu masku koristite samo na pomenutom području. Ipak, poželjno bi bilo da u masku dodate par kapi čaja od kamilice, koje će imati umirujuće dejstvo na vašu kožu.

@bevcooks

Zapamtite, jednom nedeljno i uz pažljivo ispiranje, ova maska može biti vaš najveći saborac za adekvatnu negu kože.

Foto: @viroutendencia

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp