Beauty rutina posle tridesete – Sve što treba da znate

beauty rutina posle tridesete

Dok smo tokom tinejdž doba i svojih dvadesetih, kada je nega u pitanu, fokusirani na proizvode koji kontrolišu lučenje sebuma i sprečavaju pojavljivanje akni, tridesete donose nove potrebe kože, pa samim tim i probmenu beauty rutine.

S početkom tridesetih na koži se dešavaju nove promene, pojavljuju se fleke od sunca i sitne bore oko očiju, dok ten dobija potpuno drugačiju boju. Nakon tridesetog rođendana procenat kolagena i hijaluronske kiseline u našoj koži postepeno se smanjuje, dok se proces obnove ćelija kože usporava.

Pročitajte: Za vašu kožu čini čuda – Novi skin care trend za koji vam treba svega 5 minuta!

Ove promene pozivaju nas da oslušnemo potrebe svoje kože i u beauty rutinu uključimo potpuno nove proizvode, koje do početka tridesetih nismo koristili.

#Vitamin C

Vitamin C je jedan od najmoćnijih antioksidanata, koji sprečava delovanje slobodnih radikala na našu kožu, a samim tim sprečava i oštećenje površinske barijere kože usled UV zračenja i zagađenja iz vazduha.

Uz to, C vitamin smanjuje intenzitet tamnih mrlja na vašem licu, a da pri tome ne ošteti tonus vaše kože. Ukoliko imate fleke od sunca, u svoju rutinu ubacite proizvode na bazi C vitamina.

#Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina vezje vlagu i tako našoj koži obezbeđuje dodatnu hidrataciju. Posle tridesete naša koža proizvodi sve manje hijalurona, dok se postojeći uništava dejstvom slobodnih radikala, a kao posledica toga, koža postaje suva, pojavljuju se bore i opada tonus kože.

Serumi na bazi hijaluronske kiseline neophodan su korak u beauty rutini nakon tridesete, jer stvaraju površinsku barijeru koja zadržava vlagu i popunjavaju fine bore u okoloočnom području. Ovaj tip proizvoda trebalo bi nanositi i tokom dnevne i tokom večernje rutine.

Pročitajte: Vaš tip kože otkriva – Potpuno prirodna nega za savršeno čistu kožu!

#Retinol

Ovaj derivat A vitamina pospešuje obnovu ćelija kože, zbog čega smanjuje postojeće i ublažava nastanak novih znakova starenja na našoj koži. Retinol poboljšava strukturu kože, umanjuje fine linije i sitne bore, a utiče i na skupljanje pora na koži lica.

Retinol može izazvati kontra efekat, dok se koža na njega ne navikne, stoga ga u rutinu uvodite postepeno, prvo dva, pa tri puta nedeljno, kako biste ispratili reakciju kože na novi proizvod u rutini.

Uz ova tri koraka u beauty rutini nakon tridesete ublažićete i preduprediti starenje kože, te će vaše lice i dalje zadržati sjaj, a koža elastičnost i svežinu.

Pročitajte: @rosiehw

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp