Dani pored bazena ili na plaži, još su lepši kada u ruci držite čašu omiljenog koktela. Ovog leta posebno nam prija osvežavajući koktel sa ukusom breskve, italijanski favorit – Bellini.
Bellini je prvi put napravljen 1948. godine u čuvenom Harry’s baru u Veneciji. Đuzepe Ciprijani bio je inspirisan delima slikara Đovanija Belinija, po kome je koktel i dobio ime. U početku je ovo bilo sezonsko piće, koje se služilo samo leti, kada su breskve bile najsočnije, ali je njegova popularnost ubrzo prešla granice Venecije, te se danas služi širom sveta i u svako doba.
Pročitajte: Subota rezervisana za veče sa prijateljima: Donosimo recept za koktel od zove uz koji je zabava zagarantovana
Za pripremu ovog koktela potrebna su vam samo tri sastojka, zamrznute breskve, malo vode i penušavo vino.
Priprema:
U blenderu izmiksajte zamrznute breskve i malo vode, kako biste dobili teksturu pulpe. Smesu dodajte u čašu po želji, nalijte penušavo vino i dodajte malo leda.
@avaline Peaches are kind of like moms, delicate, floral, sweet, and good for your heart. This classic and simple peach bellini is the perfect drink for your Mother’s Day brunch. Here’s how you make it: – Blend frozen peaches and a little bit of water – Pour that creamy mixture into a champagne glass – Pour your Avaline Sparkling over top and enjoy! #bellini #bellinirecipe #wine #winecocktail #brunchdrink #brunchcocktail #veganwine ♬ original sound – Avaline
Ovog leta rezervisan je kao sjajan povod za večernje žurke na otvorenom, piće uz laganu večeru ili jednostavno osveženje dok uživate u suncu pored bazena.
Foto: @californiangrown