#Beauty talk: Kako se izboriti sa celulitom?

celulit

Došlo je vreme suočavanja sa najvećim ženskim neprijateljem – celulitom. Onog trenutka kada poželimo da obučemo kraću suknju, postajemo svesni da je celulit tu i da bi bilo dobro da ga se, ako ne u potpunosti rešimo, a onda ga makar smanjimo do početka bikini sezone.

Čuvena pomorandžina kora nastaje taloženjem masti i toksina ispod kože. Iako ne postoji način da se celulita potpuno rešimo, postoji niz stvari koje nam mogu pomoći da ga u velikoj meri umanjimo.

Pročitajte: Pripremite se za leto – Napravite same anticelulit pastu

Donosimo niz saveta koji će, ukoliko ih dosledno i uporno primenjujete biti vaš saveznik u borbi protiv celulita:

#Povedite računa o ishrani

Ako vam je zaista stalo da tokom leta izgledate dobro, vreme odricanja mora da počne, te bi trebalo da iz ishrane izbacite šećere, testa, sokove i alkoholne napitke. Unos soli smanjite na minimum, kako biste sprečili zadržavanje tečnosti u vašem organizmu i pospešili pojavu celulita.

Povećajte unos svežih namirnica poput voća i povrća i vrlo brzo primetićete značajne rezultate.

#Hidrirajte se

Hidratacija je najveći saveznik u borbi protiv celulita, a preporuka je da dnevno pijete od 2 do 4 litra vode, nezaslađene limunade i čaja sa dijuretskim svojstvom (kopriva, zeleni čaj, čaj od kukuruzne svile…).

#Masaže

Masaže su odličan način za razbijanje celulita, kao i suvo četkanje, koje biste mogleda praktikujete kod kuće. Suvo četkanje oslobađa kožu od mrtvih ćelija pospešuje rad limfnih žlezda, oslobađa telo od toksina, ali i smanjuje celulit.

Postoji i niz kozmetičkih tretmana koji bi vam pomogli u borbi protiv celulita, ali je preduslov da uz njih praktikujete i zdravu ishranu.

#Anticelulit preparati

Kozmetički preparati neće napraviti veliki pomak i neće delovati ukoliko ne pratite ostale savete u borbi protiv celulita, ipak ukoliko su na bazi kofeina i cimeta, proizvodi vam zajedno sa zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću mogu pomoći da napravite brži napredak.

Foto: @vivianhoorn

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp