#Drybrushing – Beauty ritual koji ćete obožavamo!

@thebodyshop

Da li ste već čuli za suvo četkanje? Ako niste, već sad vam moramo otkriti o čemu je reč i zbog čega biste ovaj beauty tretman već danas morali da uključite u svoju beauty rutinu.

Reč je o tretmanu kože koji je poznat još od vremena starih Grka, a koji se kasnije pojavio u modernim kulturama sve od Japana pa do SAD-a. Planetarno popularna tehnika za negu kože sada mora postati i deo vaših beauty navika.

Šta vam je potrebno da biste kod kuće uradili ovaj tretman?

Prvo, veoma je važno da nabavite četku od prirodne dlake. Najbolji izbor bila bi drvena četka, sa mekom, prirodnom dlakom i dugom drškom, koja bi vam omogućila da neometano priđete svakom delu svog tela.

Da bi tretman bio efikasan, važno je da kožu četkate kružnim pokretima prema srcu i počnite od stopala, pa lagano pomerajte četku naviše. Važno je da svaki deo tela iščetkate nekoliko puta, nežno, kako ne biste oštetili kožu.

Pročitajte: Savet dana – Ugođaj koji sebi morate pružiti ovog vikenda

Nakon ovog tretmana obavezno je da se istuširate, kako biste otklonili ostatke mrtvih ćelija, a da biste dodatno pokrenuli cirkulaciju, kombinujte vruću i hladnu vodu prilikom tuširanja.

Što se učestalosti tiče, tretman možete praktikovati i svakodnevno, u zavisnosti od toga kakav efekat ostavlja na vas i u kojoj vam meri prija.

Koji su benefiti ovog tretmana?

Benefiti ovog tretmana su višestruki. Pre svega, pružićete koži tela neophodni piling, blagu masažu, koja će vas osloboditi stresa, a ujedno ćete pokrenuti i cirkulaciju, izbaciti višak telesnih tečnosti, postepeno otkloniti celulit, poboljšati elastičnost kože, ali i pokrenuti bolji rad hormona i žlezda.

Dodatno poverenje kada je ovaj tretman u pitanju uliva nam i činjenica da ga zagovaraju mnoge svetske lepotice poput Mirande Ker i Gvinet Paltrou, ali i naš beauty guru, Tamara Lepa Svaki Dan.

Ukoliko i vi želite besprekornu kožu ovog leta, imate sve naše preporuke za ovaj drevni beauty tretman.

Foto: @thebodyshop

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp