Search
Close this search box.

#beauty talk: Šta je cica trava i koji su njeni benefiti za našu beauty rutinu?

cica krema

Sve češće su u ponudi takozvane cica kreme koje koži pomažu da se regeneriše i oporavi, nakon iritacija, nastalih korišćenjem aktivnih beauty sastojaka, poput retinola.

Crvenilo, regije koje se perutaju, prištići – sve su ovo znakovi da je koža lica suočena sa nekim vidom iritacije. Koža reaguje na neku promenu, a kožnu barijeru, ne moraju narušiti samo proizvodi koje u poslednje vreme koristite u svojoj rutini, već i alergije i brojni spoljašnji uticaji.

Kako biste svojoj koži pomogli da se oporavi, potrebno je prvo da otkrijete šta je uzrok iritacije. Ako se radi o kozmetičkom proizvodu, izbacite ga iz svoje rutine.

Ukoliko ste tokom letnjih dana dosta izloženi suncu, koža može biti iziritirana, te bi neko vreme trebali da se trudite da ne budete direktno izloženi sunčevoj svetlosti.

Pročitajte: Za vašu kožu čini čuda – Novi skin care trend za koji vam treba svega 5 minuta!

Ipak, ukoliko se na koži pojavi jaka iritacija, potrebno je obratiti se dermatologu.

Ukoliko je reč o blažoj iritaciji kože, postoji nekoliko jednostavnih trikova, koje će potpomoći njenom oporavku.

Savet je da se tokom perioda iritacije šminka izbegava u potpunosti, kao i teški kozmetički proizvodi, te bi bilo najbolje da se umivate samo vodom, kako biste izbegli dodatno isušivanje kože.

Kako bi se koža što pre vratila u balans, poželjno je da koristite kremu koja u sebi sadrži “cicu”, umirujuću tigrovu travu, čija je glavna namena da obnovi kožnu barijeru i pospeši oporavak iziritirane kože.

Centela asiatica glavni je sastojak cica krema. Reč je o takozvanoj tigrovoj travi, koju tigrovi neretko trljaju na svoje rane, kako bi se što pre oporavila. Ova trava, ima primenu u korejskoj medicini već više od dva veka, a u poslednih nekoliko godina preplavila je beauty industriju širom sveta.

Prvi put u se u beauty industriji koristila 1970-ih, u vidu praha i biljnog ulja, a njeni benefiti na kožu su brojni. Osim što umiruje iritaciju i vraća balans koži, duboko je hidrira i usporava proces starenja.

Sudeći po učinkovitosti cica krema, ako još uvek niste, sada je pravi trenutak da jednu uvrstite u svoju beauty rutinu.

Foto: @amandakhamkaew

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp