Search
Close this search box.

Ciel – Haljine koje oduzimaju dah

Ciel na francuskom jeziku znači nebo. Na srpskom je to sinonim za kvalitetne, moderne i veoma popularne haljine. Ovo ime su mama Snežana Čekić i dve ćerke, Katarina Bezmarević i Aleksandra Bezmarević Stević, izabrale zato što znaju da je, čak i u Srbiji, samo nebo granica! Porodičan posao nije uvek lak, jer se mešaju posao i emocije, ali je veoma često baš zbog toga uspešan. Kao što haljine Ciel svakoj devojci stoje drugačije, tako i ove tri dame tokom rada uvek ističu svoju jedinstvenost i identiten i zajedno sklapaju savršenu Ciel slagalicu.

Aleksandra Bezmarević Stević: “Već nekoliko godina se uspešno bavim promocijom različitih proizvoda i usluga na društvenim mrežama. Gledajući kako prodaja mojih klijenata raste i kako ostvaruju poslovne uspehe stalno mi se po glavi motalo kako bi trebalo kreirati privatni biznis i unovčiti ga kada već znamo čarobnu formulu… a onda, jedan porodični doručak promenio je sve i učinio da CIEL zaživi. Kombinacijom naših veština i pre svega velike ljubavi, nastao je naš brend CIEL koji raste i razvija se iz dana u dan.”

“Nas tri smo generalno različite, ali se u jednom oduvek slažemo: kad nešto ne ide, nema mesta kuknjavi već pronalažeju rešenja. Tako da kad smo shvatile da nam u životu nedostaje malo razonode, a da imamo prostora da pored naših primarnih poslova obavljamo još neku delatnost, odmah smo odlučile da se upustimo u jednu takvu avanturu.”

Katarina i Aleksandra ističu da im je u početku bilo čudno što sarađuju sa mamom.

“Nije lako odlučiti se na takav korak, posebno jer u partnerskom biznisu nema mesta za autoritet, a ipak kada ćerke sarađuju sa majkom treba u startu dogovoriti neka pravila.  Nas tri smo poslovno različite i svaka predstavlja onaj komadić koji nedostaje. Naša mama je operativac i sjajna je u prodaji i organizaciji, dok smo se nas dve podelile na marketing i na kreiranje modela. Kako vreme prolazi, sve više se preplićemo pa i to daje neku posebnu notu.”

Iako mnoga istraživanja kažu da je za profitabilan i uspešan biznis potrebno nekoliko godina, Ciel haljine naišle su na sjajne reakcije kod devojaka već od prvog dana. Osmesi devojaka su, kako kažu, njihov najveći polet.

Aleksandra: “Najveća satisfakcija je veliki broj devojaka koje nam se svakodnevno javljaju i šalju fotografije da su prezadovoljne modelima. Dobijamo toliko lepih poruka, a za nas nema većeg zadovoljstva nego kad vidimo da smo nečiji poseban dan, kao što je matura, svadba ili apsolventsko veče učinili posebnim.”

Snežana Čekić: “Ja kroz Ciel svakoga dana uviđam da sam uradila dobar posao, ali ne na način koji očekujete.  Svaka žena koja se ostvarila u ulozi majke zna da su svi poslovni uspesi na drugom mestu u odnosu na uspeh kada od svoje dece napravite sjajne ljude. U zajedničkoj saradnji uživam gledajući koliko su one predane, kreativne, posvećene i vredne i za mene nema veće satisfakcije od toga.”

Stiče se utisak da je na našem tržištu sve više kreatora. Zanimalo nas je da li se i kako “bore” sa konkurencijom.

Aleksandra:“Izuzetno poštujemo i cenimo konkurenciju sa jedne strane jer nas svakog dana teraju da budemo bolje, a sa druge jer ovo nije tako lagan posao kao što izgleda, a mi to u potpunosti razumemo. Ono po čemu se izdvajamo je što mi naše modele šijemo po meri i na taj način činimo da devojkama različite građe sve haljine stoje perfektno. Mislimo da je upravo to razlog zašto nam mnoge dame pišu da se nikad nisu osećale tako samopouzdano kao tada. Verujemo da kad ti nešto u potpunosti pristaje, nigde ne steže ili ne visi – samopouzdanje raste i čini da zaista izgledate nikad bolje.”

Ono zbog čega se mnoge devojke odlučuju da kupe Ciel haljinu je, osim kvaliteta, to što ih nose i kao mantil i savršeno pristaju i na štikle i na ravnu obuću.

Aleksandra:“Kada kreiramo naše modele uvek se trudimo da to ne budu komadi koji se jednom ponesu, a onda tužno vise u ormaru do sledeće prilike, koja se verovatno nikad i ne desi. Mi ih osmišljavamo tako da svaki model može da se nosi u 2 ili 3 varijante, a da barem jedna od njih bude casual i nosiva svaki dan.”

Sve je krenulo kao hobi i iz raznode, a onda se pretvorilo u ozbiljan, često veoma zahtevan, ali prelep posao.

Katarina Bezmarević: “Od malena gajim ljubav prema modi i od kada znam za sebe sam krišom uzimala maminu brendiranu garderobu i kombinovala je na meni svojstven način. Moda i sport – to su moje dve ljubavi i verujte da sam obe uspela da pretočim u Ciel. Modu, kreirajući i osmišljavajući modele, a sport (verovali i ne) na brzinskim fotografisanjima koje organizujemo jer je ozbiljna kondicija potrebna za tako nešto. Trči u štiklama, presvuci se, skači, obuci, šetaj… Sve ovo ponekad učini da se osećam kao na dobrom cardio treningu.”

Ovde pročitajte predhodni intervju sa Aleksandrom Bezmarević Stević koja nam je ispričala svoju biznis priču!

Foto: Strahinja Tadić

Još Ciel modela možete pronaći na njihovom FACEBOOK i INSTAGRAM profilu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp