Search
Close this search box.

Pravo letnje osveženje – Breskva čizkejk

čizkejk sa breskvama

Kada su letnje dezerti u pitanu, omiljeni su nam oni lagani, koji se ne peku i spremaju se sa sočnim breskvama.

Čizkejk sa sočnim breskvama i kremastom vanilom, bez pečenja, savršen je letnje dezert kojim ćete obradovati vaše najmilije.

Pročitajte: Ovako nešto još niste probali! Slana salata od lubenice i pistaća, lagan i osvežavajuć letnji obrok

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 400 g krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike limunovog soka
  • 5-6 breskvi, očišćenih i isečenih na tanke kriške
  • Kesica želatina u prahu

Priprema:

Sjedinite keks i rastopljeni maslac, smesu koju ste dobro sjedinili utisnite u kalup i ostavite u frižider na pola sata, da se stegne.

U jednoj posudi izmutite krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i limunov sok, dok ćete u drugoj izmutiti slatku pavlaku dok ne dobije teksturu čvrstog šlaga. Zatim sjedinite obe smese.

Iseckajte breskve i poređajte ih po podlozi od keksa, prelijte kremom, a na vrh kolača dodajte prethodno spremljen preliv od breskvi.

Seckane breskve i 50 g šećera kuvajte na laganoj vatri dok breskve ne omekšaju i ne puste sirup. Želatin pripremite prema uputstvima na pakovanju, umešajte ga u smesu od breskvi, ostavite da se malo ohladi i prelijte preko čizkejka.

Kolač ostavite u frižideru da se stegne minimum četiri sata, a potom uživajte u sočnom osveženju.

Foto: @vanillatrails

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp