Color correcting: Koja je beauty namena korektora u boji?

U beauty svetu, koji iz dana u dan postaje sve bogatiji, ponekad se veoma teško snaći i razumeti tačnu svrhu proizvoda koji smo juče videli na polici u drogerijama. Već smo naučile kako da odaberemo tečni puder i korektor prema boji, strukturi i podtonu kože, a danas želimo da razgovaramo o color correctingu i otkrijemo koja je svrha onih šarenih korektora, koje nikada nismo kupili, jer nam njihova namena nije bila jasna.

Boju po boju, otkrivamo funkcije color korektora, kako bismo vam olakšali njihovu primenu i prikrivanje sitnih nedostataka na koži lica, sa kojima se svakodnevno borimo.

Ljubičasta: Ljubičasta nijansa eliminiše žućkaste nijanse kože, koje se najčešće javljaju u okoloočnom području i čine da izgledamo kao da smo se razboleli.

Zelena: Ova nijansa korektora služi nam da uklonimo crvenilo upaljenih područja na našem licu. Zeleni korektor koristimo tako što ga u vidu tačkice nanosimo na svaku crvenu flekicu koju imamo na licu.

Žuta: Korektor u žutoj nijansi idealan je za prekrivanje tamnijih mrlja na licu, dakle njegova osnovna namena je prikrivanje podočnjaka. Nanesite dva obrnuta trougla ispod očiju i dobro ih izblendajte, a kada nanesete i tečni puder i setujete svoj make up look, podočnjaci će izgledati “kao rukom odneseni”.

Nijansa lososa: Kao i žuti korektor nijansa lososa prikriva podočnjake, kod osoba sa nešto tamnijim tenom, kojima je žuti korektor isuviše svetao.

Roze: Roze nijansa je ideala za konturisanje, highlight lica, ali i prekrivanje podočnjaka, kod osoba sa mešovitim podtonom kože. Ako neku nijansu svaka od nas treba da ima u svom neseseru, onda je to rozikasti korektor.

Sada kada znate koja je funkcija zbunjujućih korektora u boji, razmislite o onima koji vam trebaju i počnite da vežbate kako biste uz njihovu pomoći postigli savršen make up look. Tajna je u upornom blendanju i savršeno preciznoj primeni. 🙂

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp