Search
Close this search box.

Deset stvari koje morate znati pre odlaska na depilaciju

Ne morate biti stidljivi, nervozni ili samokritični pre nego što krenete na depilaciju, ali nekoliko stvari morate znati kako bi vaš tretman bio bezbedan i na kraju – gladak! Eksperti za depilaciju podelili su odlične savete za one koji prvi put odlaze na depilaciju u salon. Za najbolju depilaciju bikini zone i nogu, imajte u vidu sledeće:

  1. Pripremite svoju kožu

Morate pripremiti kožu pre depilacije kako biste postigli najbolje rezultate. Odradite nekoliko pilinga i hidrirajte kožu nedelju ili dve pre nego što zakažete termin. Ovo će otvoriti pore na koži, i dlačice će se lakše otklanjati.

  1. Brijanje je vaš najveći neprijatelj!

Ako želite da budete bez dlačica što duže moguće, trebalo bi da ih puštate tri do četiri nedelje pre odlaska u salon. To znači da nema brijanja u međuvremenu – ako ne pustite dlačice da porastu dovoljno, ne samo da će depilacija biti bolna, već će i ponovni rast početi kroz nekoliko dana!

  1. Prepustite stvar profesionalcu

Ne pokušavajte da se depilirate sami kod kuće osim ako niste iskusni u tome. U suprotnom, koža će vam pomodreti. Zaista se neće isplatiti novac koji ste dali za depilacioni set.

  1. Izaberite dobrog kozmetičara

Svi saloni pružaju uslugu depilacije, ali nisu svi jednako dobri u tome. U vašem najboljem interesu je da kozmetičar bude vešt i detaljan.

  1. Vruć vosak je jedno od rešenja

Proverite da li vaš kozmetičar koristi isključivo vruć vosak za osetljiva područja kao što su prepone, pazuh i lice. Hladan vosak je odličan, ali ne bi ga trebalo upotrebljavati u tim zonama jer nije blag kao što je vruć vosak i boleće vas. Ako je to slučaj u salonu u vašem kraju, bežite koliko vas noge nose!

  1. Nemojte plivati 24 sata

Ako ste se izdepilirali neposredno pre odlaska na odmor, hidrirajte kožu jer bazen, spa centri i more mogu dosta isušiti kožu. Naravno, izbegavajte ulazak u vodu dok ne prođe 24 sata, kako biste izbegli infekcije.

  1. Budite oprezni kada se sunčate

Šta god da radite, ne izlažite izdepilirane delove tela suncu dok ne prođe dva dana od depilacije! Osetljiva koža može vrlo brzo izgoreti i što može prouzrokovati pojavljivanje fleka (koje su trajne!).

  1. Kako se izboriti sa uraslim dlakama

Crvena zadebljanja ispod kože ukazuju na uraslu dlaku, što se može desiti kada se dlaka pokida u toku depilacije (razlog više da nađete dobrog kozmetičara), ili kao rezultat loše nege. Praktikujte blagi piling nakon tretmana i poboljšanje će biti vidno.

  1. Probajte preparate koji će usporiti rast dlaka

Ne postoji magična krema koja će kompletno zaustaviti rast dlačica, ali ima nekih koje će ga usporiti. Probajte neki i videćete da će duže vremena proći pre nego što počne ponovni rast.

  1. Pogledajte iza sebe!

Setite se da svaka priča ima dve strane, a u ovom slučaju govorimo o vašoj drugoj (čitaj: zadnjoj) strani. Dobra depilacija bi trebalo da vam otkloni i dlačice sa zadnjice!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp