Search
Close this search box.

Pripreme za leto počinju na 3…2…1… Ovo su najefikasniji treninzi za gubljenje kilograma

treninzi za mršavljenje

Do leta je ostalo još oko 100 dana, kažu nostalgične objave na mrežama. Ipak, mnogima od nas na tu pomisao u glavi se pali crvena lampica, jer je višak nagomilan preko zime još uvek tu.

Odluku da se hranimo zdravo smo već doneli, u delo smo je doduše sproveli delimično, ali sada je vreme da se uozbiljimo i pored zdrave ishrane počnemo i sa redovnim treningom.

Pročitajte: Kako se vratiti treningu posle godišnjeg odmora?

U nastavku vam donosimo listu najefikasnijih treninga za mršavljenje, sa kojima možete početi već danas:

#HIIT

Treninzi velikog intenziteta poznati kao HIIT spadaju u prve na listi treninga za mršavljenje. Reč je o intenzivnim fizičkim vežbama koje se rade u kratkim intervalima, sa pauzama između svake vežbe. Iako je izuzetno naporan, reč je o treningu koji traje svega petnaestag minuta, a najbolji deo priče je da se ubrzano sagorevanje masti nastavlja i nakon treninga. Još nešto zbog čega ćete voleti ovaj tip treninga je činjenica da su mnogobrojne studije pokazale da je najefiksaniji za skidanje masti u predelu stomaka.

#Vežbe sa opterećenjem

Mišići su najjači sagorevači masti i kada su pod opterećenjem najefikasnije tope masne naslage, svako ko vam kaže suprotno živi u zabludi. Treninzi snage su veoma efikasni pri mršavljenju, a možete ih raditi težinom sopstvenog tela, dizanjem tegova, bučica i rastegljivih traka.

#Kardio

Bilo da se opredelite za vožnju bicikla, plivanje, trčanje ili brzi hod, kardio treninzi važe za veoma efikasne kada je gubljenje kilograma u pitanju. Bitno je da se izvode u dužem intervalu i sa promenom intenziteta, kako biste postigli što bolji efekat.

#Zumba

Ples, fitnes i dobra zabava, a uz to efikasno sagoreva masne naslage. Reč je o kardio treningu čiji je sastavni deo đuskanje uz latino muziku. Trening obično traje oko 45 minuta i osim što sagoreva kalorije odličan je način da se oslobodite stresa.

Foto: @pamela_rf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp