Search
Close this search box.

Zašto nam je potreban detoks od loših veza

Sok od cvekle, voda sa limunom, voćni smoothie, čajevi – možda ste sve to već probali.

Međutim, mislimo da je najvažniji tip detoksa onaj koji se ne može kupiti u prodavnici i od koga se ne može napraviti sok. Pričamo o detoksu naših veza. Emotivnih, porodičnih, prijateljskih – birajte.

Šta tačno vidimo od naših uzora na TV-u? Glavni akteri u vezi prosto su zavisni jedno od drugog i međusobno se koriste kao paravan za nesigurnosti. Potom se toliko slepe jedno za drugo sve dok bol u vezi ne nadvlada strah od samoće.

Ok, ovo možda jeste romansa, ali malo se (previše) zasniva na međuzavisnosti. Loše veze stvaraju emocije poput straha, zebnje, mržnje, depresije, nesigurnosti i ljubomore.

Sve te emocije se manifestuju i fizički i ne postoji smoothie koji može da nas pročisti i oslobodi od njih. S druge strane, kvalitetne i dobre veze, koje nas ispunjavaju nadom i ohrabrenjem mogu biti protivteža onim lošim. Tako da počnite da se okružujete pozitivnim, iskrenim i zahvalnim ljudima koliko odmah.

Evo kako da sprovedete jedan detoks od loših veza:

Potvrdite svoju vrednost

Prihvatamo onu ljubav koju mislimo da zaslužujemo. Sličan se sličnom raduje, zar ne? Vaša percepcija sebe određuje šta prihvatate od drugih ljudi. Negativno mišljenje o sebi vodi ka lošim vezama i otrovnim emocijama. Razbijte taj krug i praktikujte isključivo ohrabrujuće misli! Svako od nas je na svoj način poseban i ima svoje kvalitete – spoljašnje i unutrašnje. Budite svesni toga i potvrđujte sebi koliko ste vredni svakoga dana – naročito kada posrnete.

Oslobodite se negativnih odnosa

letgo

Pustiti ljude koji nama ne odgovaraju predstavlja veliki izazov. Što duže ostanemo uz njih, to je teže da ih se oslobodimo. Negativni prijatelji i ljubavnici su poput tegova u ovom svetu koji se konstantno menja; držimo ih se dok ne shvatimo koliko nas vuku na dole.

Mislite o prijateljima ili ljubavnicima od kojih niste mogli da se odvojite do sad. Onda se setite kakve emocije oni donose u vaš odnos. Ako vas konstantno ponižava neko nepouzdan, neveran ili statičan, razmislite o tome koliko stresa to izaziva. A onda spoznajte koliko bi se vaš život promenio na bolje kada biste ih pustili da išetaju iz vašeg života.

Birajte ohrabrujuće veze iz kojih možete nešto naučiti

Zašto ne biste odlučili da se od sada okružite samo pozitivnim ljudima? Zahteva trud, zahteva posvećenost i zahteva da i vi vodite inspirativan život. Međutim, ako uzmemo u obzir koliko vitalnosti će takvi odnosi sa ljudima doneti u naš život, vredno je svakog napora.

Najbolji način da pronađete pozitivne i ohrabrujuće ljude je tako što ćete raditi ono što volite. I to ne mislimo samo na stalan posao iz snova (jer shvatamo da je realnost drugačija), nego na svakodnevne aktivnosti poput šetnje, trčanja ili volontiranja. Garantujemo da ćete tu pronaći prave ljude za vas – a i partnere!

Zapitajte se da li vaši odnosi sa pojednim ljudima stvaraju negativne vibracije. Ako u njima nema sreće, postavite nove standarde kako bi pozitivnost ponovo dominirala. Ohrabrujte sami sebe više nego ikada, a ako se druga osoba ne može menjati sa vama, pustite je da ode.

Vaše zdravlje i vaša sreća su vredni toga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp