Search
Close this search box.

#girl talk: Šta kada uprkos svemu želite da ostanete u toksičnoj vezi?

toksična veza

Danas svi pričaju o tome koliko je važno prepoznati toksičnu vezu i okončati je na vreme. Međutim, retko ko se zapita, da li ljudi zaista žele da stanu na kraj svojih toksičnih odnosa, i ako već ne žele, postoji li način da taj odnos pretvore u zdravu vezu.

Kada toksična veza već ode predaleko, šanse da je spasite zaista su minimalne, međutim, ako prepoznate da vaša veza postaje toksična, a ujedno ste sigurni da je vaša ljubav snažna i obostrana, postoji šansa da vezu spasite, pre nego što stvari odu u nepovrat.

Pročitajte: Pitanje dana – Šta kada njegova prethodna veza stoji između vas?

Ukoliko ustanovite da ste oboje svesni problema koje imate, postoji nekoliko načina da ih na vreme sanirate i svoju vezu od toksične pretvorite u zdravu.

#Otvoreno razgovarajte

Ukoliko ste rešili da spasite svoj odnos, ne postoje samo vaša osećanja i razmišljanja, koja biste inače možda zadržali za sebe. Ključ spašavanja toksičnog odnosa je potpuno iskren i otvoren razgovor bez zadrške. Kada budete spremni da izgovorite sve, morate biti spremni sve i da čujete. Vaši stavovi, vizije i želje verovatno će se razlikovati, ali sada kada bar znate šta ono drugo očekuje, moći ćete da svoj odnos gradite u pravom smeru i to uz nis kompromisa, koje ćete zajedno praviti.

#Preispitajte svoja ponašanja

Kako je vama u odnosu sa partnerom to sigurno znate, ali da li se nekada zapitate kako je njemu u odnosu sa vama. Zauzmite objektivnu distancu, preispitajte svoje ponašanje i pokušajte da identifikujete sve one toksične stvari koje narušavaju vaš odnos, kako biste ih uz veliku volju i trud sanirali. Zapamtite, nemamo pravo da od drugih očekujemo promenu, sve dok mi nismo spremni da se menjamo.

Pročitajte: Lekcija dana – I pustiti nekoga je isto ljubav!

#Reagujte na prvu

Svaki put kada vaš partner odreaguje onako kako vi ne želite, dajte mu alternativu i porazgovarajte o tome. Ne gurajte stvari pod tepih, već ih rešite u trenutku. Ujedno, kako je vaša veza dvosmerna ulica, zatražite od svog partnera da i on reaguje na vaše gestove. Tako ćete u trenutku i na pravom primeru videti šta onom drugom smeta i sanirati problem na vreme.

@fromthrdasies

Naravno, ovo je idealan obrazac u kome su obe strane spremne da rade na odnosu i spasu ga definitivne propasti. U slučaju da se u vezi osećate kao Sizif koji uzaludno gura napred, odustanite, jer vaš partner ne želi da učestvuje i nije mu stalo do vas i vaše odnosa, a vi definitivno zaslužujete nekoga kome je stalo.

Foto: @hannaschonberg

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp