Search
Close this search box.

#EmilyinParis vodič kroz Grad svetlosti – Šta posetiti?

Ukoliko ste se i vi zaljubili u Pariz, gledajući hit seriju Emily in Paris, onda će on za vas imati potpuno drugačiju dimenziju kada ga sledeći put budete posetili. Ukoliko ga u nekim boljim vremenima posećujete prvi put, ili ste tokom predhodnih poseta ova mesta slučajno zaobišli, donosimo vam ultimativni vodič kroz Pariz, by Emili Kuper.

#Jardin du Luxembourg

Jedan od najlepših pariških parkova, u kome je Emili svako jutro džogirala. Priroda, umetnost i spoj nekoliko kultura, čine ovaj park jednim od najleših u Evropi.

@thestorytellersmtl

#Palais Garnier

Sečate li se scene u kojoj Emili u operu ulazi odevena u stilu Odri Hepbrn? Možda najupečatljivija scena u seriji, kao i utisak koji su opera i balet ostavili na Emili. Ukkoliko ste u prilici posetite grandioznu opersku salu Palais Garnier i zaljubite se u svu umetnost arhitekture i enterijera.

@expedition2crop

#Atelier des Lumieres

Ukoliko ste ljubitelji umetnosti Van Goga, posetite jedinstvenu digitalnu izložbu, koja predstavlja oko 2000 fotografija iz njegovog života i stvaralaštva na potpuno drugačiji način. Pored njegove perfektne umetnosti, ugođaj je poseban, jer je izložba propraćena adekvatnom muzikom i svetlosnim efektima.

@travelwaits

#Jardin du Palais Royal

Veličanstveni Jardin fu Palais Royal nalazi se u blizini njene kancelarije, pa Emili vrlo često šeta ovim prelepim šetalištem, od koga zastaje dah.

#Cafe de Flore

Možda jedan od najpoznatijih pariških kafea, autentičan po svom art deko stilu. Nalazi se u bulevaru Saint-Germain, a decenijama unazad tu su kafu ispijali Pikaso i Simon de Bovoar. Upravo taj kafe, Emili bira da iz njega posmatra ulice i duh Pariza.

@pretaprovost

Pariz je uvek dobra ideja i nadamo se da ćemo što pre, nekih lepših dana i boljih godina imati priliku da šetamo njegovim ulicama, i posetimo baš ona mesta koja su oduševila Emili.

Za još malo pariškog duha, pročitajte OVDE!

Foto: @curatedbyhim

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp