Search
Close this search box.

#beauty talk: Najčešće greške koje pravimo prilikom šminkanja

greške prilikom šminkanja

Šminkanje je svojevrsna umetnost za svaku od nas. Čak iako nismo talentovane za kreiranje look-ova poput svetskih artista, važno je da predupredimo potencijalne greške, kako bismo ipak kreirali besprekoran look.

#Neadekvatna priprema kože

Da bi vaš make up look izgledao dobro, potrebno je da pre nanošenja pudera pripremite kožu lica i napravite svojevrsnu podlogu za nanošenje šminke. Kožu detaljno očistite i hidrirajte, a zatim dodajte prajmer, kako biste obezbedili da vam šminka na licu ostane tokom celog dana.

#Previše popunjene obrve

Iako je popunjavanje obrva za mnoge neizostavan korak, važno je biti vešt i imati meru, kako bi obrve ipak izgledale prirodno. Kako biste obrve besprekorno popunili, koristite tanku olovku ili senku.

Pročitajte: Tutorijal za savršene, voluminozne trepavice – Omiljenu maskaru Kendal Džener može da priušti svako

#Eyeliner

Eyeliner nanosimo prilikom vizuelnog izduživanja oka, ali je važno naneti ga pravilno. Umesto da eyeliner iscrtate visoko, spustite ga do linije oka i pratite je prilikom kreiranja wing-a. Najbolje je da skicu za eyeliner napravite tamnom senkom, i tankom četkicom, a zatim popunite crnim eyelinerom, kako biste postigli željeni efekat.

Foto: @makeupbyariel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp