Search
Close this search box.

Izgubite dva kilograma za nedelju dana!

Kosmopolitan je napravio plan koji tako dobro sagoreva masnoću da ćete zaista izgubiti do dva kilograma za sedam dana – bez izgladnjivanja, bizarnih suplemenata ili izbacivanja grupe namirnica. Kako? Sve se svodi na manja odricanja iskombinovana sa specifičnim tehnikama. Izaberite način ishrane i vežbanja koji odgovaraju vašem stilu života i počnite!

Trebalo bi da odaberete bar četiri od ponuđenih stavki i, naravno, da ih se strogo pridržavate. Što više izaberete, više kilograma ćete gubiti.

 1. Pijte vode

Energetsko piće, voćni smoothie ili light pivo – sve od navedenog sadrži bar 100 kalorija, a opet ne zadovolji vaše potrebe kao što to može 100 kalorija hrane. Voda ima nula kalorija i ugljenih hidrata te je idealno piće za mršavljenje. Istovremeno je sjajna za poboljšanje metabolizma. Dodajte krišku limuna i koji listić nane i pijuckajte tokom dana. 🙂

 1. Recite ,,ne“ hlebu i testenini

Kada izbacite beli pirinač, špagete i peciva momentalno ćete se osećati mršavijima, jer ugljeni hidrati u ovim namirnicama izazivaju nadutost, naročito u stomaku. Još bi bolje bilo kada biste, umesto zdravijih varijanti sa celim zrnom, ubacili povrće. Tako sendvič sa piletinom postaje salata sa piletinom!

 1. Radite kardio svakog dana po 30 minuta

Bilo koja vežba koja ubrzava puls će sagoreti kalorije. Ali ako odaberete kardio koji pokreće više mišića u isto vreme bi bilo idealno rešenje. Kardio kikboks je sjajan predlog, na primer. Možete sagoreti od 200 do 300 kalorija, a u isto vreme ćete zategnuti ruke, noge i torzo.

 1. Pijte kafu sat vremena pre vežbanja

Isto kao što kafa pokreće vaše jutro, može pokrenuti i vaše telo i pripremiti ga za vežbanje. Pritom, crna kafa ima svega 5 kalorija!

 1. Budite vi gore kada imate seks

Nije kao da vam treba izgovor za seks sa dragim ali činjenica jeste da ova poza uništava kalorije (do 144 za pola sata!), i zateže butine i zadnjicu.

 1. Odradite 36 sklekova i iskoraka zvakog drugog dana

Ove vežbe nisu bez razloga esencijalne. One će oblikovati vaše mišiće do savršenstva. Odradite tri seta po 12 ponavljanja od svake.

 1. Spavajte pola sata duže svake noći

Tih dodatnih pola sata, bilo da spavate 5 sati ili 8 sati svake noći, mogu vas osvežiti i učiniti da birate bolju hranu (dakle, nema brzinskog doručka koji obiluje šećerom). Uz to, nećete preskočiti ni jutarnje vežbe.

 1. Izbacite jednu namirnicu

Izbacivanjem jednog slatkog greha – kao što je recimo čips uveče ili čokoladni dezert posle ručka – možete umanjiti unos kalorija za nekoliko stotina.

 1. Jedite lososa za ručak

Losos je prepun hranljivih materija koje pomažu oblikovanju mišića, a i poboljšavaju izgled vaše kože.

 1. Ispravite se

Držite kičmu ispravnom i povucite ramena unazad. Pravilno držanje je ekstremno važno.

 1. Radite čučnjeve i trbušnjake

Bodibilderi koriste ovu tehniku pre takmičenja, jer definiše mišiće. Odradite tri serije od po 12 ponavljanja za svaku vežbu kako biste zategli stomačne mišiće, zadnjicu i noge.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp