Search
Close this search box.

Sve je u malim ritualima: Jutarnja rutina za savršen početak dana

jutarnja rutina

Kažu da se po jutru dan poznaje, što znači da ukoliko želimo da nam svaki dan bude dobar, moramo svoje jutro organizovati tako da u dan uđemo lagano i sa osmehom.

Da biste izbegli stres koji užurbana jutarnja rutina stvara sama po sebi, potrebno je da naučite da se budite sat vremena ranije. Znamo, teško je i ponekad nam treba još onih magičnih 5 minuta sna, međutim, tih sat vremena čine neverovatan benefit za početak vašeg dana.

Pročitajte: #temadana – Ova tri jutarnja rituala podstaći će vas da redovno vežbate

Ukoliko naviknete da u svom rasporedu stvorite tih prvih sat vremena za sebe i kreirate besprekornu jutarnju rutinu, koja će učiniti da vam dan počne dobro, a završi se još bolje.

Kako do savršene jutarnje rutine u 5 koraka:

@vivianeaudi

#Započnite dan u miru i tišini

Pet minuta po buđenju, slobodno uživajte u toplini i udobnosti kreveta. Ne hvatajte se odmah za telefon, već zažmurite i razmislite o stvarima koje vas raduju, kako biste pokrenuli svoj optimizam i dan započeli sa osmehom.

#Napravite plan

Uz šolju jutarnje kafe sedite i napišite plan za dan pred vama. Dobra organizacija smanjuje stres, čini da dobijete na vremenu i motiviše vas da završite sve stvari sa napisane to do liste.

Pročitajte: Tipične greške koje pravimo pri planiranju svojih obaveza

#Beauty rutina

Nakon što ste počeli dan u miru i popili šolju omiljene kafe, vreme je da zasijate. Ispoštujte sve korake vaše jutarnje beauty rutine i potrudite se da u ovom koraku maksimalno uživate.

#Spremite doručak

Umesto da uđete u prvu pekaru i dan započnete prvim što vam dođe pod ruku, spremite sebi zdrav i kvalitetan obrok. Spremite sebi omiljeni smuti ili ovsenu kašu i sa uživanjem pojedite prvi obrok u danu.

@negin_mirsalehi

#Prošetajte

Ukoliko imate prilike da prošetate do posla i ako vam nije mnogo daleko, uradite to. Malo fizičke aktivnosti dodatno će vas razdrmati, daće vam energiju da u dan uđete poletni i puni elana.

Ukoliko ove opuštajuće rituale uvrstite u svoju jutarnju rutinu, svaki dan započećete sa širokim osmehom, opušteni i puni elana da iz njega izvučete maksimum.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp