Search
Close this search box.

Kako da izgubimo kilograme bez imalo muke

Suprotno onome što tvrde na reklamama na internetu i televiziji, ne postoji tajna za gubitak težine. Kombinacija vežbanja i zdrave ishrane će vremenom dovesti do tanjeg struka i manjeg broja na vagi. Međutim, šta ako baš i ne želite da izdvajate vreme za to?

Između dugih sati na poslu, provođenja vremena sa porodicom i ćaskanja sa prijateljima, priprema svežih obroka i odlazak u teretanu tri puta nedeljno može biti previše. Sva sreća, pa postoje jednostavne navike koje možete usvojiti kao od šale. Evo ih:

Pojedite neko voće pre nego što krenete u nabavku

Ispostavilo se da konzumiranje zdrave užine pre nabavke može uticati na našu podsvest – da ne kupujemo više slatkiša! Ispostavilo se da oni su koji su pojeli voćku pre nabavke kupovali mnogo manje nezdrave hrane. Isprobajte i vi, zašto da ne? Jednostavna modifikacija poput ove može biti razlika između zdravog i nezdravog ručka tokom cele nedelje.

Napravite selfi

Ali stvarno. Pravljenje selfija, odnosno selfi celog tela, moglo bi da vam pomogne da skinete do 2,6% procenata telesne težine! Naime, istraživanja su pokazala da gledanje u struk na fotografijama motiviše i služi kao podsetnik da se pravilna ishrana i aktivan život isplate. 🙂

Stavite bademe u fioku od stola

bademi

Tamo negde oko 2 ili 3 popodne, ogladnećete. Umesto da poričete tu činjenicu i da na kraju pojurite ka polici sa grickalicama, spremite se za neizbežno i pripremite zalihe badema koje ćete držati u fioci vašeg radnog stola. Možda deluje bezazleno, ali zamena mafina bademima može vam pomoći da smanjite obim stomaka za čitav centimetar!

Udahnite pre svakog zalogaja

Jesti sporije može vam mnogo pomoći. Duže žvakanje daje vašem mozgu više vremena da registruje da je sit, tako da ćete na kraju pojesti manje. Međutim, ne radi se samo o tome: kada jedete sporo, nivo šećera u krvi se kontrolisanije podiže. Ovo može pomoći pri regulisanju vašeg apetita tokom dana i to kako vaše telo koristi energiju koju ste uneli. Udahnite duboko pre svakog zalogaja kako biste ,,regulisali tempo“.

Jedite picu nedeljom

U slučaju da ne možete da se pridržavate dijete, probajte da uvedete ,,slobodan dan“. Oni koji sebi to omoguće izgube isti broj kilograma kao i oni koji te ne rade – jer su oni koji ,,varaju“ više motivisani da ostanu ,,pod režimom“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp