Search
Close this search box.

#beauty talk: Kako da pripremite kožu lica za tople dane?

S promenom vremena dolazi i do promene u skin care-u, ukoliko znate da oslušnete potrebe svoje kože. Naime, primetićete da isti proizvodi za lice vašoj koži ne prijaju isto tokom cele godine, stoga, čim primetite da vaša koža negoduje, crveni, svrbi, vreme je za promenu rutine.

Za nama je zima, period ekstra hidratacije, tokom kojeg kožu dodatno negujemo, hranimo i čuvamo od isušivanja i pucanja usled vetra i niskih temperatura. Ipak, dolaskom proleća i toplijih dana, menjaju se i beauty navike.

Ukoliko vam je koža sklona mašćenju, već s početkom prvih toplih dana odaberite lakše kreme, kako biste sprečili dodatno lučenje sebuma, koje će kožu učiniti još masnijom.

Pročitajte: #beauty talk: Kako da odredite koji je vaš tip kože?

Osobe sa suvljom kožom sada konačno mogu uživati u svim čarima retinola, bez bojazni da će hladnoća dodatno iziritirati njihovu kožu. I naravno ne zaboravite zlatno pravilo retinol uvek ide uz spf!

Iako o važnosti SPF-a u nezi kože pričamo tokom cele godine, sada je pravo vreme da ga uključite u svoju rutinu, ako do sada niste. Ipak, ukoliko želite da sprečite dodatni sjaj, koji koža ima tokom toplih dana, u jutarnjoj rutini ostavite samo kremu sa SPF-om.

Uz kreme laganije strukture odaberite i blagu kremu za okoloočno područje, koje tokom prolećne sezone alergija i prolećnog umora zahteva posebnu negu.

Foto: @sandrastjerneus

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp