Search
Close this search box.

Kako emocionalna bliskost utiče na vaš intimni odnos?

Loren M Photography

Kada dvoje koji se vole ulažu u svoju vezu od samog početka, oni prave čvrste temelje za budućnost. Parovi obično rade na otvorenoj komunikaciji, poverenju, poštovanju, a još jedno važno područje, u koje dvoje koji se vole neizostavno moraju da daju sebe, svakako je i izgradnja intimnosti.

Intimnost je sinonim za bliskost i to ne bilo kakvu već onu emotivnu, nežnu, ali i čulnu. Izgradnjom bliskosti dvoje ljudi gradi jaku emocionalnu vezu i podstiče međusobnu strast, što je takođe veoma važan segment svake zdrave veze.

Stvaranje jake intimne veze podrazumeva da počinjete polako da učite i razumete seksualne potrebe vašeg partnera, počinjete da mu čitate misli, znate kada vas želi, pa čak i kako vas želi i u tom trenutku postaraćete se da to i dobije, jer se vaše seksualne energije i želje podudaraju.

Pročitajte: Pitanje dana – Šta kada njegova prethodna veza stoji između vas?

Naša seksualnost ima biološku podlogu. Kod muškaraca, ona je uslovljena brzim hormonom, testosteronom, dok je kod žena uslovljena sporim hormonom, estrogenom. Stast i želja sa druge strane su refleksi, tako da ako želite da poboljšate svoj seksualni život moraćete da ovladate sopstvenim refleksima i naučite da ih kontrolišete. Dovođenjem svesti u svoju emocionalnost, pa čak i seksualnost, naučićete kako da kontrolišete reflekse.

Dopuštajući vašem emocionalnom stanju da odabere kako i kada želite da osetite seksualnu bliskost sa partnerom, omogućavate partneru da vam pruži senzaciju. Emocionalna bliskost osnovni je preduslov seksualne bliskosti.

Pročitajte: Navike parova koji imaju sjajan seksualni život

Suština poboljšanja seksualne bliskosti, krije se u umeću da kanališete svoje uzbuđenje. Kada naučite da usmerite svoje emocije i strasti, naučićete kako da sebe i svog partnera na emotivnom nivou dovedete do orgazma i tada vi znate da se među vama ne razvija samo požuda, već intimna, emotivna i seksualna bliskost, dvoje ljudi, koji se vole.

Upoznavanje sebe i sopstvene prirode je srž sticanja bliskosti sa partnerom, kako emocionalne, tako i seksualne. Ako možete da zaronite u potrebe onog drugog i da mu pružite senzaciju, vaša strast se podigla na emocionalni nivo i više se ne radi samo o seksu, već o ljubavi, koja vas oboje ispunjava.

Foto: @lorenmphotography

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp