Search
Close this search box.

Pitanje dana: Zašto su keratinski tretmani za kosu ponovo u trendu?

Čak 90% naše dlake sastoji se od prirodnog proteina, koji se vremenom razgrađuje, usled čega dolazi do oštećenja kose. Konstantna izloženost spoljnim uticajima šteti kvalitetu naše dlake, zbog čega kosa gubi prirodnu elastičnost, sjaj i postaje tanka, ispucala i oštećena. Upravo kako bismo osvežili, oporavili i iznova nahranili svoju kosu, posle šišanja sve češće se vraćamo dobrim, starim keratinskim tretmanima.

Keratinski tretmani ponovo su in, a evo nekoliko razloga zbog kojih su se vratili na velika vrata:

#Oporavak suve kose

Osim što će keratin duboko nahraniti vašu kosu, uticaće i na to da ona konačno postane poslušna i jednostavna za stilizaciju. Ukroćena, hidrirana i sjajna kosa – sve što žena želi, a sa keratinskim tretmanom to je i više nego moguće.

#Volumen

Bujna i sjajna kosa nekada je bila samo san, međutim keratinskik tretman vraća vašoj kosi život, sjaj, ali i volumen. Za osobe sa tankom kosom, pravi odabir keratinskog tretmana mogao bi biti spas, zato što pre posetite svog frizera i posavetujte se o svom sledećem beauty koraku.

SAVET PLUS

@rawpixel

#Nega nakon tretmana je važna

Da bi efekat keratina bio delotvoran potrebno je kosu negovati na pravi način. Prvi korak je da iz svoje rutine izbacite šampone sa sulfatima i pređete na blaže varijante na koje će vas uputiti vaš frizer. Pređite i na keratinske maske za kosu, bogate vitaminima, koje će vašu dlaku čuvati od spoljašnjih, štetnih uticaja.

Foto: @cominguprose

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp