Search
Close this search box.

Kiehl’s lansira revolucionarni i inovativni Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum

Kiehl’sov prvi serum sa retinolom, formulisan za svakodnevnu upotrebu

Dermatolozi retinol smatraju svetim gralom među sastojcima za negu kože zbog njegove jedinstvene i klinički dokazane sposobnosti vidljivog smanjenja bora i drugih ključnih znakova starenja, koja je rezultat pojačavanja obnove površinskih slojeva kože i obnove teksture i čvrstoće kože. Međutim, zbog svoje jačine, proizvodi koji sadrže retinol takođe mogu uzrokovati neprijatne nuspojave uključujući suvoću, vidljivo  crvenilo i ljuštenje, posebno u ranim fazama upotrebe. U većini slučajeva, proizvode sa retinolom je potrebno uvesti u rutinu nege postepeno, odnosno menjati jačinu  retinola: da bi se primetila njegova moć transformacije, prvo se mora izgraditi tolerancija kože na ovaj sastojak. Bez saveta stručnjaka, ovaj postupak za kupca  može biti zbunjujući, neprijatan i frustrirajući.

Pažjivo osluškujući potrebe kupaca, Kiehl’s sa ponosom predstavlja Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, inovativni pristup retinolu formulisan u obliku precizne dnevne doze, koja pruža vidljivi efekat u borbi protiv starenja.

Bazirana na kliničkoj proceni, ova formula koja je u procesu dobijanja patenta, pruža kliničku efikasnost , pa je 100% korisnika primetilo smanjenje bora, 90% korisnika je primetilo veću čvrstoću i 94%  korisnika poboljšanu teksturu kože tokom 12 nedelja upotrebe.

Inspirisana medicinskim procesom „mikrodoziranja”, odnosno upotrebom snažnih sastojaka u malim i preciznim dozama, Kiehl’sova najnovija inovacija u obliku seruma sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja deluje tako da postojano podstiče obnovu površinskih ćelija kože. Sa svakom dozom dnevne količine

Potrebne snage, nove ćelije postupno izbijaju na površinu i daju koži svež i obnovljen izgled.

U ispitivanju potrošačke percepcije:

  • u četvrtoj nedelji bore izgledaju smanjeno
  • u osmoj nedelji koža izgleda čvršće
  • 90% korisnika se slaže da je koža prijatna na dodir tokom perioda  upotrebe, uključujući i period nakon prvog korišćenja 
  1. Rezultati se baziraju na stručnoj proceni ispitanika u kliničkom ispitivanju koji pokazuju znakove poboljšanja nakon 12 nedelja upotrebe

Osim moćnog sastojka – čistog retinola, Kiehl’sova najnovija inovacija takođe sadrži ceramide i peptid u formuli, kako bi ojačala kožnu barijeru i pojačala toleranciju kože na retinol već od prve upotrebe.

Kiehl’sova direktorka za nauku dr Nancy Ilaya objašnjava: „Naša   istraživanja pokazuju da su za efikanost proizvoda za negu kože ključni doslednost i praćenje smernica. Želeli smo da osmislimo proizvod sa retinolom koji bi od početka mogao da se koristi svaki dan, a koji istovremeno ima snažan učinak u borbi protiv starenja. Da bismo u tome uspeli, naša formula uključuje peptid za dodatnu potporu i održavanje efekta obnove kože koji pruža retinol, kao i ceramide koji oslobađaju potrebne lipide kožne barijere, kako bi pomogli u izgradnji tolerancije na retinol i sprečili isušivanje. Na taj način je koži moguće pružiti preciznu dozu retinola kako bi se počeli ostvarivati prednosti njegove upotrebe, bez preteranog ubrzavanja obnove ćelija  kože ili narušavanja kožne barijere. Rezultati uključuju maksimalnu efikasnost retinola sa minimalnim ili nikakvim osećajem nelagodnosti.”

Ova nežna i ciljana formula se može koristiti danju i noću. Pogodna je za sve tipove kože, uključujući i osetljivu. Za najbolje rezultate prilikom upotrebe jednostavno nanesite jednu dozu seruma na čistu kožu i nakon njega hidratantnu kremu, a tokom dana nanesite i kremu sa širokim spektrom zaštite od sunca sa prilagođenim zaštitnim faktorom. Ovaj proizvod je moguće upotrebljavati i na drugim područijima na kojima su vidljivi znakovi starenja kože, uključujući područje oko očiju, vrat, dekolte i gornji deo šake. Kompatibilan je za korišćenje sa drugim Kiehl’sovim serumima i hidratantnim kremama, kao što su Powerful-Strength Line- Reducing Concentrate, Clearly Corrective Dark Spot Solution, Super Multi- Corrective Cream, Hydro-Plumping i Vital Skin Strengthening Serum.

Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum je dostupan u Kiehl’s prodavnicama u tržnim centrima Ada Mall i Galerija Belgrade.

Cena: 30ml- 6.485,00 RSD, 50ml- 9.880,00 RSD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp