Nova intenzivna nega za kožu sklonu crvenilu

Kada je koža tanka i reaktivna, njena osetljivost se manifestuje u izbijanju crvenila i zato ne čudi činjenica da je upravo pojava crvenila na licu jedan od čestih razloga posete dermatologu. Kod tanke, svetle i gotovo »prozirne« kože, crvenilo je maltene uvek prisutno, kao i osećaj vrućine na koži, a kapilari su jasno vidljivi. Ovakva osetljiva koža zahteva poseban tretman. Zato, kako bismo pružili koži odgovarajuću negu, La Roche Posay nudi inovativnu formulaciju za negu kože sklone crvenilu, ROSALIAC AR INTENSE.  Intenzivna nega smanjuje lokalizovano crvenilo na licu i pomaže kod sprečavanja njegovog ponovnog pojavljivanja.  

Ako ste se ikada susreli sa proširenim crvenilom različitog inteziteta i trajanja, nelagodnošću i vrućinom na licu, neprijtnim osećajem na koži i osećajem žarenja ili sa vidljivim kapilarama, poznato vam je koliko se ponekad možete osećati neprijatno u sopstvenoj koži. Razlozi takvom stanju kože mogu biti različiti. Od genetike, hormonalnog uticaja, starenja kože pa sve do stila života, količine stresa i uopšteno okoline. Često su vremenske promene razlog pojavljivanja crvenila na licu bez obzira radi li se o hladnoći, vetru ili izlaganju suncu. Krajnji slučaj ovakvog stanja kože manifestuje se o obliku hroničnog, upalnog stanja kože koje uglavnom pogađa lice, a naziva se Rozecea.

Rozacea je hronična kožna bolest koja značajno iritira i oslabljuje kožu. Na licu se povremeno ili stalno javlja crvenilo popraćeno osećajem vrućine, neprijatnog osećaj peckanja, žarenja, kao i prošireni kapilari i fleke. Određeni faktori doprinose pojavi rozacee:  iznenadna promena temperature iz hladne u vruću, dim cigarete, začini, alkohol i stres. Sve to lako uzrokuje proširenje krvnih sudova na licu.

Ovakvo stanje kože je neprijatna svakodnevnica velikog broja ljudi, zato je La Roche – Posay razvio liniju proizvoda ROSALIAC za reaktivnu kožu sa povremenim ili trajnim crvenilom lica. Novost u liniji je proizvod  ROSALIAC AR INTENSE, inovacija u tretiranju kože sklone crvenilu.

lrp

ROSALIAC AR INTENSE je intenzivna nega koja smanjuje lokalizovano crvenilo i ograničava ponovno pojavljivanje. Formula objedinjuje tri aktivna sastojka za smanjivanje crvenila delovanjem na sam izvor. Inovativni sastojak Ambofenol je moćan biljni ekstrakt bogat polifenolima, koji pomažu u neutralizaciji vidljivog crvenila, Neurosaline koji deluje na neprijatnost kože i svrab,  a termalna voda La Roche-Posay deluje umirujuće na kožu.  Prilikom nanošenja nege, trenutno se umiruje osećaj neprijatnosti, a klinički je dokazana efikasnost nakon četiri nedelje korišćenja; ten je ujednačeniji, a crvenilo je smanjeno za 21%. Osim efekta tokom korišćenja, ima dokazano efikasno delovanje protiv vraćanja crvenila nedelju dana od prestanka korišćenja nege.

Rosaliac AR Intense nalazi se u hermetičkom pakovanju nove generacije za visokopročišćenu formulu – bez konzervansa, parabena, alkohola, parfema i dodatnih boja. Preporuka je naneti proizvod ujutru i uveče na problematične delove kože. Za savete stručnjaka i dermatologa o tome kako negovati kožu sklonu crvenilu, kako zaštiti ojačati svoju kožu i za više informacija o liniji proizoda Rosaliac,  posetite www.laroche-posay.com.rs 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp