Search
Close this search box.

Da li postoji magična formula za uspešan brak?

Beskrajna količina knjiga, studija i radova je proučavala šta je to što čini da jedna veza funkcioniše, ali da li je moguće sve njih svesti na nekoliko stavki kada se uvedu odgovarajući parametri i oko 3000 ispitanika?

Naučnik Randal Olson je nedavno učinio upravo to i statistikom ,,naslikao“ sliku kako ,,brak otporan na razvod“ izgleda. On je koristio rezultate studije braka iz 2014. koja je analizirala vezu između troškova venčanja i trajnosti braka. Sa preko 3000 proučavanih parova, stručnjaci su analizirali prihode, upražnjavanje religije, mere privlačnosti, broj gostiju na venčanju, ukupne troškove svadbe i mnoge druge faktore.

bracni

Evo nekih interesantnih zaključaka:

  • Za parove koji su se zabavljali tri do pet godina pre braka je najmanje verovatno da će se razvesti.
  • Što se upražnjavanja religije tiče, ispostavilo se da oni koji su religiozniji imaju 46% veće šanse da im brak opstane.
  • Parovi koji su imali 200 ili više ljudi na venčanju imaju manji rizik od razvoda.
  • A sa druge strane, rezultati su pokazali da se verovatnoća razvoda povećava sa količinom novca potrošenom za organizovanje venčanja.

Organizatori svadbi konstantno su tražili tu nit između troškova za venčanje i dugotrajnih brakova. Ova studija definitivno pokazuje da skupa venčanja ne vode nužno ka pozitivnim bračnim ishodima.

Kako bilo, mi mislimo da je venčanje iz bajke moguće, a to smo i dokazali u ovom intervjuu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp