#beauty saveti: Kako da detaljno očistite make up pribor u samo 3 koraka?

make up pribor

Naše lice iscrpljeno je naglim vremenskim promenama, spoljašnjim uticajima i hormonima, koji priznaćete ponekad rade “kao ludi”. Efikasna nega i pravilno čišćenje kože lica, u mnogome će pomoći. Ipak, postoji jedan korak u našoj nezi, koji nikako ne smemo zaboraviti – čišćenje make up pribora.

Koliko god puta da ste čuli: Važno je redovno čistiti četkice, nije suvišno da to ponovimo još jednom. Higijena make up pribora je preduslov za čistu, lepu i zdravu kožu.

Osim make up-a koji ostaje na četkicama posle šminkanja, na njima ostaje i sebum, koji se tokom nanošenja proizvoda skupio sa vaše kože na četkicu. Upravo sebum je razlog zbog kog se na četkicama može skupiti mnoštvo bakterija, ako ih redovno ne održavate.

Pročitajte: U 3 koraka do savršenog beauty kutka

Kako bismo vam još malo olakšali, donosimo kratak vodič za efikasno pranje četkica:

#1. Isperite

Pomešajte malo antibakterijskog sapuna i mlake vode u čašu. Umočite četkice i ostavite ih 10-ak minuta da odstoje. Zatim detaljno isperite četkice pod mlazom tople vode.

#2. Zavrtite ih u krug

Nabavite gumenu, hrapavu podlogu za čišćenje četkica i zavrtite vlažnu četkicu zavrtite u krug kako biste skinuli i poslednje ostatke šminke.

#3. Detaljno ih osušite

Sušenje četkica je veoma važno, kako voda i vlaga ne bi opustile lepak, koji vrh četkice povezuje sa drškom. Četkice složite na peškir, na adekvatnom rastojanju, kako bi mogle da se osuše, a zatim peškir stavite u blizinu nekog izvora toplote. Kada se četkice osuše odložite ih na njihovo mesto u vašem “beauty” kutku.

@fashionjackson

Čiste četkice omogućavaju da na već očišćeno i pripremljeno lice, nanesete svoj make up uredno, što je veoma važno, ukoliko želite čistu i zdravu kožu.

Foto: @julaberolzheimer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp