Search
Close this search box.

Make up trikovi za potpuno prirodan make up look

Kada je make up u pitanju, moramo se složiti da svaka od nas teži samo jednom – da kada završi sa šminkanjem izgleda što prirodnije. Ipak, to je neretko najteže postići. Ipak, uz par jednostavnih make up trikova, vaš make up svakodnevno će izgledati, kao da ste se baš takve probudile.

Make up trikovi za prirodni make up look

Prilagodite bazu svojoj koži

Da bi puder sačuvao pokrivnu moć i na vašem licu izgledao besprekorno i prirodno, pomešajte ga sa malo hidratantne kreme. Osim što će se make up besprekorno stopiti na vašoj koži, lice će dobiti i prirodnu svežinu i sjaj.

Ne preterujte sa korektorom

Previše korektora često može da istakne nepravilnosti, koje želimo da sakrijemo. Zato korektorom samo blago mapirajte lice i sve dobro ublendajte, tako da gotovo niko neće primetiti da imate bilo kakvu šminku.

Pažljivo sa maskarom

Prirodan look ne trpi težak sloj maskare, kao ni slepljene trepavice. Zato kada nanesete maskaru, na dva štapića za uši, kapnite nekoliko kapi micelarne vode, i koristite ih, kako biste razdvojili svoje trepavice i otklonili višak teške šminke.

Zaboravite ajlajner

Ajlajner i prirodan make up look nikako ne idu zajedno. Zato ajlajner zamenite crnom ili braon olovkom koju ćete naneti na vodenu liniju oka. Olovka će se ubrzo stopiti sa korenom trepavica, pa će oko izgledati krupnije i lepše.

Suptilnije konture

Popularne, jake konture, ne piju vodu, kada želite prirodan i blag make up look. Malo bronzera je sasvim dovoljno da naglastie oblik i konture vašeg lica, a da sve izgleda potpuno prirodno.

Nežne boje na usnama

Prirodne i nežne boje na usnama prate priču neutralne šminke, zato odaberite sjajnu ili velvet formulu karmina u boji vaših usana i celom looku dajte završni pečat.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp