Search
Close this search box.

Male stvari koje nas vraćaju u detinjstvo

Jednom kada odrastemo, postaje veoma lako da upadnemo u kolotečinu. Čitava rutina zvana buđenje – posao – kuća – krevet je stvarna, a često je i neophodan deo odrastanja. Međutim, ne mora da bude tako sve vreme. Zapravo, ukoliko malo vratimo magiju detinjstva, zabavićemo se mnogo više.

Na primer, koliko bi vam sve aktivnosti lakše polazile za rukom kada biste od njih napravili igru, umesto što se nervirate. Zamislite da usisavate uz muziku? Naravno, još uvek morate da plaćate račune. I da, morate da radite, ali sve to može da se odradi uz drugačiji stav. Ukoliko mislite da je ovo bolji način za život, čitajte dalje za savete za bolju zabavu – odobrene od strane dece!

Zabavljajte se sa hranom

Sasvim je okej da ponekad odstupite od svojih salata i jaja na sto načina, jer ponekad jednostavno morate napraviti jednu raznobojnu porciju kineske hrane. Predlažemo i da obavezno umačete svoje kolačiće u mleko, ukoliko to niste radili odavno.

Pomirite se sa tim da ćete nekada ,,zabrljati”

Deci sjajno ide isprobavanje novih stvari, uglavnom zato što se ne boje toga da se osete loše ili da urade nešto pogrešno. Mi ovo ne radimo kad odrastemo, pa nam stoga često bude i dosadno. Samo napred, dozvolite sebi da pratite svoja interesovanja i hirove. Uradite ono što ste uvek hteli (crtajte, plešite) i uradite to bez ijedne brige.

Odvojte vreme za kreativnost

pisanje

Sećate li se momenata kada biste otvorili bojice i jedonostavno prionuli na bojenje? Ovo retko kada radimo kao odrasli, zato je i važno da nađemo vreme za stvaranje. Čak i kada se ne osećamo baš ,,umetnički“, uvek preporučujemo da nabavite planer u kome možete pisati ili bojanku za odrasle. Može biti prolaz ka istraživanju vašeg uma i učenju o tome šta vam je zabavno.

Isprljajte ruke

Ukoliko se dugo niste propisno ,,umazali“, onda toplo preporučujemo da čim otopli izađete i to učinite. Naravno, mislimo na sađenje cveća. Možete čak i organizovati sa prijateljicama okupljanje i preurediti terasu. Malo zemlje ispod noktiju biće vredno izuzetnog rezultata (i zabave!) koji ćete postići zajedničkim trudom. 🙂

Napravite tvrđavu od jastuka

jastuci

Sećamo se kada smo mi pravili kućice od jastuka i ćebadi sa drugarima. Obuzimala nas je neverovatna radost i uzbuđenje kada se uvučemo unutra. To je zato što su te genijalne konstrukcije sjajne i moraju biti deo naših života čak i kada odrastemo. Učinite ih deo okupljanja za film ili kada vam  dečko ili drugarica dođu da prespavaju. Sjajna ideja, zar ne?

Prestanite da budete toliko ozbiljni

Znamo da imate gomilu obaveza i pretrpan raspored. Međutim, toliko je bitno da budete mekog srca i da se (bezazleno) glupirate što češće moguće. Pravite iste izraze lica kao vaš ljubimac, perite sudove uz glasnu muziku i klizajte se u čarapama po parketu (pažljivo!). Kada radite nešto što rade i deca, to će vas bar malo ukloniti iz preozbiljne realnosti – a to vam je neophodno!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp