Search
Close this search box.

Milena Dravić, žena čiji osmeh nikad neće biti zaboravljen!

Čini se da smo juče, ponovo, pretrpeli veliki gubitak. Ponovo smo se svi zapitali: “Da li je moguće?” A svi znamo da je moguće i neminovno. Veliki gubici često nas ostave bez reči, sa teskobom i setom, sa ćutanjem, jer ponekad, koliko god da se trudimo, ne umemo da nađemo adekvatne reči da opišemo ljude velikog srca i još većeg talenta. A ona je upravo takva bila.

Uz vedar duh Milene Dravić, odrastale su mnoge generacije. Postajali smo ljudi i gledajući njen osmeh i ljubav koju su ona i Gaga pokazivali prema svom poslu, prema ljudima, jedno prema drugom. Postoje jednostavno ljudi, koji veličinom svoje duše plene i ne postoji niko od nas ko može da ostane ravnodušan pred njima. Zato smo gubitkom Gage, a sada i Milene, svako od nas se osetio kao da je izgubio nekog svog, bliskog i dragog!

Juče smo putem medija saznali da je naša najveća glumačka diva, Milena Dravić izgubila borbu sa životom u 79. godini. Ona se nakon svog najvećeg gubitka 2 ipo godine borila sa bolešću, i na kraj je posustala, a mi smo ostali bez još jedne tople duše i širokog osmeha!

Naša velika glumica odigrala je 20 uloga na daskama koje život znače i 159 filmskih i televizijskih uloga. Ova velika diva bila je jedina dobitnica prestižne nagrade na kanskom festivalu za ulogu u filmu Gorana Paskaljevića “Poseban tretman”.

U našim srcima ona i Gaga zauzimali su posebno mesto, kao dokaz da prava, velika i iskrena ljubav pobeđuje sve.  U nekoliko intervjua, nakon Gagine smrti, Milena je isticala svoj gubitak, patnju i to koliko je život postao besmisleniji sa gubitkom voljenog čoveka. Ali njihova ljubav bila je toliko velika, da sada zajedno, nasmejani koračaju sa osmehom!

“Kada je otišao, svi su shvatili da je iza sebe ostavio izvanredno, veliko delo, da je bio oličenje dobrote. A ja sam izgubila njegovu ljubav, njegovu podršku. Izgubila sam sve što je činilo najlepše godine moga života.” – govorila je Milena

 

A danas više nema ni nje!

Ova velika žena, dama kojoj smo se divili, maestralna glumica i divna duša izgubila je svoju bitku, ali je pobedila život i ostavila neopisiv trag u istoriji srpskog filma i našim srcima.

Mnoge njene uloge nasmejale su nas do suza. Bila je prava žena iz naroda, puna razumevanja i neverovatnog talenta kroz koji je uspela da se apsolutno poistoveti sa svakim svojim likom.

Velika diva otišla je da se pridruži velikoj glumačkoj postavci, za maestralnu predstavu, koju neko gore sprema, na nebesima!

A mi, mi ćemo se njene energije, ljubavi i umetnosti, sa osmehom i divljenjem sećati!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp