Search
Close this search box.

Modne navike otkrivaju kakva ste osoba zapravo

modne naviek

Od kada je moda postala važan deo života velikog broja ljudi, čini se da ona stara, “Odelo ne čini čoveka”, dobija neke nove finese u značenju. Odelo definitivno ne čini čoveka, ali njegove modne navike o njemu mogu da otkriju mnogo više nego što mislite.

O tome da modne navike otkrivaju mnogo toga o nama, svedoči i nova grana psihologije, koja istražuje modne navike ljudi, a čija je rodonačelnica Kerolajn Mair.

Pročitajte: Saveti za veliko prolećno čišćenje – Šta već danas treba da izbacite iz svog garderobera?

Prema načinu kupovine i odeći koju nose, ona ljude svrstava u čak 5 različitih grupa:

#Garderobe na pretek, a nemate šta da obučete

Kraljevi kupovine na saleu, imaju kolekciju nikad obučenih stvari, koje veoma teško kombinuju. Ovaj tip ljudi veoma teško donosi odluke i ne ume da odvoji bitno od manje bitnog.

@lisaadams

#Bez greške spajate boje i printove

Ako ste osoba koja u društvu važi za fashion ikonu, koja bez greške kombinuje boje i printove i uvek nosi najbolje odevne kombinacije, vi ste vizionar koji misli izvan okvira. Ukoliko nepogrešivo spajate kombinacije od naizgled nespojivih komada, znači da ste kraljica organizacije i da uvek pronalazite adekvatno rešenje, čak i za naizgled nerešiv problem.

#Neuredni ste

Ukoliko ne vodite računa o svojoj odeći i obući, verovatno ne vodite računa ni o mnogim drugim životnim aspektima. Reč je o neorganizovanim osobama, koje svuda kasne, a neretko i zaboravljaju važne datume i dogovore.

Pročitajte: #modna inspiracija – 3 outfita savršena za posao!

#Besprekoran ormar

Iako je ovo privilegija odabranih, ukoliko imate besprekorno organizovan garderober, u kome svaki odevni komad ima svoje mesto – vi ste praktična osoba kojoj je vreme dragoceno i zato vam je važno da u svakom momentu znate gde vam se šta nalazi.

#Kraljica sezonskog raspremanja garderobera

Ukoliko s dolaskom toplih dana odlažete zimske stvari i obratno, vi želite da razdvojite različita životna razdoblja, kako u modnom, tako i u praktičnom smislu. Ovakve navike otkrivaju da ste bar dva puta u godini spremni da i na psihološkom planu napravite veliku čistku i okrenete novi list.

Foto: @inthefrow

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp