Search
Close this search box.

#vikend preporuka: Posetite postavku prepunu ličnih istorija – Muzej prekinutih veza konačno u Beogradu

Muzej prekinutih veza

Veze koje godinama stvaramo postaju važan deo naših života, a onda, kada se iz ovog, ili onog razloga prekinu, te prekinute veze i ono što je iza njih ostalo, postaju delovi naše lične istorije.

Šta se onda desi, kada sitnice koje evociraju uspomenu na jednu ličnu priču, postanu deo muzejske postavke? Muzej prekinutih veza, jedinstven na svetu, nalazi se u Zagrebu i objedinjuje lične priče o emocionalnom krahu u jedinstvenu muzejsku postavku.

Ipak, putujuća izložba Muzeja prekinutih veza našla se i na jednoj Beogradskoj adresi, te je možete posetiti sve do 30. septembra. Pa ukoliko ovog vikenda nemate ideju, šta biste mogli da radite, vreme je da prepoznate delove svojih ličnih emocija, u nekim drugim pričama, koje nisu doživele svoj srećan kraj.

Pročitajte: Romantični sastanci na otvorenom koje možete organizovati ovog vikenda

U prostoru nekadašnjeg restorana Peking, na adresi Vuka Karadžića 2, po ceni karte od 600 dinara, možete posetiti jedinstvenu postavku, koja je sačinjena od predmeta koje su bivši partneri ostavljali, kao podsetnik na svoju neuspelu ljubavnu priču.

Od 2006. godine, ovaj muzej postoji, a donatori pored ličnih predmeta, ostavljaju i priče o krahu, bolu i periodu oporavka, te će posetioci pored interesantne postavke moći da pronađu i utehu, ukoliko baš sad prolaze kroz fazu oporavka od slomljenog srca.

Iako su priče o gubitku teške, poseta ovom muzeju stvara nam utisak da nismo sami, te pruža utehu, prostor za otpuštanje i možda, neke nove početke.

Foto: @brokenships

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp