Search
Close this search box.

Niste u mogućnosti da otputujete na planirano mini putovanje -Beograd je uvek dobra ideja!

Iza nas su dve i po duge godinen tokom kojih smo se najviše uželeli putovaja, upoznavanja novih zemalja, gradova, kultura i ljudi. Ipak, ukoliko vas nešto sprečava da ove jeseni odete na željeno mini putovanje, ne očajavajte – Beograd je uvek dobra ideja.

I za one koje žive u Beogradu, i za one koji ga ne posećuju tako često, ovaj grad je definitivno grad neiscrpnih mogućnosti. A u jesen Beograd ima posebnu draž.

Pre svega Beograd je grad koji svakome nudi ono po šta je došao. Od gastronomske avanture u najboljim restoranima, do ture kroz istorijsko podzemlje grada, koji čuva neverovatne priče, ovo je grad prepun tajni koje još uvek niste otkrili.

Ne znamo vama, ali se nama svaka šetnja kroz Knez Mihajlovu pretvara u novi, prvi susret sa dušom ovog grada. Tu vidimo razigrana lica, ulične prodavce, ljude sa mnogo i nešto manje briga, studente koji su došli sa idejom da osvoje svet, muzičare koji ovoj ulici daju specifične vibracije.

Knez vodi u joše jednu čudesnu šetnju Kalemegdanom, koji ako do sada niste možete obići turistički, posetiti njegove podzemne prolaze i čuti priču o tvrđavi na ušću dvaju reka. Despotova kapija, Sahat kula, Rimski bunar, Statua pobednika, Kula Nebojša, Hamam – tursko kupatilo, Kapija Karla VII, kao i prostrani park čine uzbudljivu rutu Kalemegdanske tvrđave, koju još jednom morate proći od početka do kraja.

Za sve one koji u duši neguju boema zaljubljenog u stari duh Beograda, Skadarljija je uvek dobra ideja, dok je za one urbanije provod zagarantovan uz obalu Save.

Još jedan deo grada prepun prelepih pejzaža i neotkrivenih priča svakako je i Zemun, pa ako se uputite Zemunskim kejom ka Gardoš kuli, mogli biste se jednog sunčanog dana ponovo zaljubiti u Beograd.

Za ljubitelje modernog Beograda Savamala je prava oaza svega što će ovaj grad tek moći da ponudi.

Uz to, srce Beograda svakako su brojne galerije, muzeji, pozorišta, bioskopi, ali i mesta na kojima se sluša dobra muzika. Zato ne tugujte ukoliko ove jeseni niste stigli da zakažete aranžman za mini putovanje, jer u Beogradu možete doživeti pregršt novih putovanja, samo ako znate odakle da počnete i na koji način da mu pristupite!

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp